Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Foto: Janneke Veldman (Foster)

Ondernemers in de Regio Zwolle investeren in gezonde economie

Vonhof: “Solidariteit uitgangspunt voor pensioenakkoord”

Tijdens de drukbezochte nieuwjaarsbijeenkomst van VNO-NCW regio Zwolle en MKB-Regio Zwolle op 10 januari in Mooirivier, Dalfsen, lieten ondernemers, vertegenwoordigers vanuit het onderwijs en de politiek zich inspireren door Jacco Vonhof, ondernemer uit Zwolle en sinds een aantal maanden de voorzitter van MKB-Nederland. Zijn boodschap was duidelijk: in 2019 moeten we slagen maken als het gaat om de arbeidsmarkt. Vonhof: “We leven in een gaaf land met solidariteit als uitgangspunt. Vanuit die solidariteitsgedachte wil ik me inzetten voor het sluiten van een pensioenakkoord. Een goed pensioenakkoord is belangrijk voor ons land en belangrijk voor bedrijven en hun medewerkers”.

De voorzitter sprak verder duidelijke taal over duurzaamheid en klimaat: “Het zijn belangrijke thema’s, maar zorg ervoor dat het beleid ook voor mkb-bedrijven uitvoerbaar is en geef hen de tijd om mee te kunnen komen met de veranderingen. Dat vraagt om een beter klimaatakkoord”.

Award Circulair Ondernemen
Tijdens de bijeenkomst werd de Award Circulair Ondernemen uitgereikt, een initiatief van de Stichting Duurzaam en Ondernemen en de provincie Overijssel. In de afgelopen maanden heeft de jury de inzendingen beoordeeld. Daar zijn 3 finalisten uit gekomen: Schagen Infra BV, IJslander BV en Dijkhuis bouwteam van Waarde. Het verhaal van deze finalisten en andere genomineerden kunt u lezen op de website van Circulair Ondernemen Award. Gedeputeerde Annemieke Traag reikte de prijs uit aan de winnaar: Schagen Infra BV uit Hasselt (Gert Brunink en Erik van der Worp) uit Hasselt. Met de slogan “Samen maken we morgen” werkt het bedrijf – met externe innovatieve partijen – aan meer circulaire en betere asfaltmengsels.

Gezonde economie is kwestie van goed organiseren
De voorzitters van MKB-Nederland en VNO-NCW in de regio Zwolle waren blij de grote belangstelling voor de bijeenkomst en vooral ook met de positieve sfeer. Laurens de Lange, voorzitter VNO-NCW regio Zwolle, liet weten trots te zijn op de Regio Zwolle. “We laten zien dat we willen en kunnen veranderen. Het gaat erom dat we duidelijk uitspreken wat we willen: een gezonde economie. De uitvoering is een kwestie van goed organiseren. In 2019 gaan we daar met de partners in de regio verdere stappen in zetten”.

Regiobinding en samenwerking
Jelle Weever, voorzitter MKB-Nederland regio Zwolle, geeft aan: “In 2019 willen wij volop blijven inzetten op regiobinding. Afgelopen jaar hebben wij met de gehele regio Zwolle een plan gemaakt voor het aanpakken van de arbeidsmarkt, de Human Capital Agenda. Dit is een mooi voorbeeld van regionale samenwerking. Samen met VNO-NCW regio Zwolle gaan we de verbindingen met lokale bedrijvenkringen en gemeenten in 2019 nog sterker maken”.

Als voorbeeld van een samenwerking die bruggen bouwt wijzen de voorzitters op het initiatief “Regio Zwolle Connect”, een digitale ontmoetingsplaats die mensen en organisaties in de regio Zwolle met elkaar verbindt.

Contact
Auke Oosterhoff, regiomanager VNO-NCW regio Zwolle, telnr. 06-11351719

Foto’s: Janneke Veldman (Foster)