Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Foto: Pixabay

Ondernemers verheugd over voorlopige uitwerking NOW

31 maart 2020 – VNO-NCW en MKB-Nederland zijn verheugd dat de voorwaarden voor deelname aan de NOW-regeling nu bekend zijn en dat het loket snel open gaat. Voor veel bedrijven telt nu namelijk werkelijk elke dag.

Banen behouden
De NOW-regeling is een tegemoetkoming in de loonkosten voor bedrijven die als gevolg van de corona-maatregelen omzetverlies lijden en is onderdeel van het steunpakket dat het kabinet op 17 maart aankondigde. Samen met de liquiditeitsmaatregelen moet de NOW bereiken dat bedrijven niet omvallen en zo veel mogelijk werknemers hun baan behouden.

Voorschot
Bedrijven kunnen vanaf 6 april een aanvraag indienen bij het UWV. Als ze aan de voorwaarden voldoen, kunnen ze binnen twee tot vier weken een voorschot verwachten. VNO-NCW en MKB-Nederland hopen op een soepele en snelle uitvoering van met name deze bevoorschotting van bedrijven. Het geld vliegt veel bedrijven de deur uit, zonder dat er inkomsten tegenover staan.

Uitvoering
‘Het is van groot belang snel, eendrachtig en daadkrachtig met elkaar op te trekken in deze ongekende tijden.’ Daarbij beseffen VNO-NCW en MKB-Nederlanddat de nu gepubliceerde regeling zeer waarschijnlijk nog moet worden verbeterd. ‘Snelheid brengt met zich mee dat uitvoerbaarheid en effectiviteit niet op voorhand volledig verzekerd is. Bij de huidige regeling is dit op onderdelen al onderkend, daarover vindt verder overleg met het kabinet plaats. Afgesproken is dat indien zich problemen voordoen, deze snel moeten worden opgelost.’

VNO-NCW en MKB-Nederland roepen de leden op alleen gebruik te maken van de regeling als dit echt nodig is.