Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Praktijkleren: Interessante optie voor laaggeschoolde medewerkers

Heb je laaggeschoolde medewerkers (zonder startkwalificatie of op MBO-1) die gegroeid zijn, maar liever niet naar een onderwijsinstelling willen om een diploma of certificaat te halen? Heb je medewerkers die je wilt belonen en erkennen voor hun ontwikkeling in jouw bedrijf? Wil je medewerkers aanmoedigen om zich te blijven ontwikkelen tijdens het werk?

Kijk dan eens naar de optie: Praktijkleren met de praktijkverklaring. Dit is een kortdurende scholing voor eenvoudige werkzaamheden die de medewerker volledig op de werkvloer kan aanleren. Deze leerbaan in de praktijk is bedoeld voor medewerkers zonder startkwalificatie, of met startkwalificatie als verder leren lastig is. De docent die moet kwalificeren komt op de werkplek toetsen. De medewerker hoeft dus nergens naar toe.

Om hiervan gebruik te maken moet je erkend leerbedrijf zijn. Als werkgever betaal je de kosten van de praktijkverklaring van €750. De kosten voor de praktijkopleider kun je via een subsidie achteraf terugvragen.

Wil je meer informatie? Neem dan contact op met jouw contactpersoon bij SBB (Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven) of met Caroline Rijnbeek rijnbeek@vno-ncwmidden.nl