Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Primeur voor Techniekdag Nijmegen op 23 september

De Techniekdag Nijmegen op zaterdag 23 september heeft een primeur: voor de allereerste keer wordt het Nijmeegs kampioenschap vliegtuigjes vouwen en gooien gehouden. Alle bezoekers van de Techniekdag kunnen met hun eigen papieren bouwsel proberen zo ver mogelijk te gooien. Voor het verst vliegende knutselwerk is er een prijs. Daarnaast wordt er op scholen in de regio Nijmegen de Techniekdag-flyer uitgedeeld. Scholieren die de flyer op de Techniekdag Nijmegen inleveren bij de ingang, maken kans op je eigen drone!

De Techniekdag Nijmegen is zoals ieder jaar in het Technovium. Aan de Heyendaalseweg 98 kunnen kinderen tussen de 8 en 14 jaar terecht voor een leuke, interessante, unieke kennismaking met allerlei aspecten van de techniek: van lassen tot aan het oplossen van een escaperoom en van smeden tot aan het besturen van robots.

Wetenschap en techniek spelen in heel veel sectoren een grote rol.  Op de Techniekdag kunnen jongeren ervaren hoe veelzijdig het werken in de techniek is. Deelnemende bedrijven en instellingen willen hen enthousiasmeren te kiezen voor een technische opleiding. De Techniekdag wordt georganiseerd door VNO-NCW Midden, Junior Technovium en ROC Nijmegen en mede mogelijk gemaakt dankzij bijdragen van Gemeente Nijmegen, Sterk Techniekonderwijs Nijmegen en Rabobank.

Locatie en tijden

Het Technovium is gevestigd aan Heyendaalseweg 98 in Nijmegen. De Techniekdag is geopend van 10.00 tot 16.00 uur en is voor iedereen gratis toegankelijk. Aanmelden is niet nodig. Klik hier voor meer informatie over deze Techniekdag.