Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

PrintPlezier wint Dragons Den 2019

PrintPlezier werd donderdag 24 januari 2019 de winnaar van de tweede editie van de Dragons Den. Deze wedstrijd, een initiatief van NCOD en ondersteunt door Op naar de 100.000 banen, leverde de startup uit Delft een startkapitaal van 22.500 euro op.

De Dragons Den werd gehouden in Instituut Beeld en Geluid in Hilversum. Het bleek een indrukwekkende coulisse voor een spannende wedstrijd. Uit de ingediende projectplannen waren drie bedrijven geselecteerd die de kans kregen de jury en het publiek te overtuigen van hun idee.

PrintPlezier uit Delft, opgezet door Harmen van der Laan, is een copyshop (gecombineerd met een koffiebar) waar mensen met een arbeidsbeperking, of anderszins een afstand tot de arbeidsmarkt, de kans krijgen gehoord om aan het werk te gaan. Om, in de woorden van Van der Laan, “gezien, gehoord en gewaardeerd te worden”. Als deel van zijn businessplan wil Van der Laan koeriersfietsen aanschaffen, die geschikt zijn voor mensen met een fysieke beperking. Zo kan PrintPlezier het printwerk op de fiets bezorgen in Delft en omstreken.

Marieke Blok en Alicia Hamers presenteerden het plan van de Bijzondere Taartenfabriek Amersfoort. De Bijzondere Taartenfabriek biedt werkplekken voor mensen met een psychiatrische achtergrond of mensen die om andere redenen langdurig niet aan het arbeidsproces deelnemen. In Zeist heeft de Bijzondere Taartenfabriek al een zeer succesvol eerste jaar achter de rug. Nu wordt er ook een nieuwe vestiging in Amersfoort geopend.

Vagebond uit Nijmegen organiseert stadswandelingen door dakloze gidsen. Ben en Anissa Kregting beschreven in hun pitch dat dak- en thuislozen dankzij een rol als gids de kans krijgen om de stad op een bijzondere manier te laten zien en te vertellen hoe het is om dakloos te zijn. Daarnaast is het project van Vagebond erop gericht de dak- en thuisloze gidsen zoveel mogelijk ondersteuning te bieden.

Na rijp beraad besloot de jury, onder leiding van Aart van der Gaag (commissaris ‘Op naar de 100.000 banen’) om PrintPlezier tot winnaar uit te roepen. Het gedetailleerde businessplan en de gepassioneerde pitch overtuigden de jury om 22.5000 euro startkapitaal toe te kennen om de speciale koeriersfietsen aan te schaffen. Als runner-up kan Vagebond ondersteuning ter waarde van 2500 euro tegemoet zien. De nieuwe vestiging van Bijzondere Taartenfabriek zal door NCOD en ‘Op weg naar de 100.000 banen’ worden ondersteund met een marketingpakket.