Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Radboud Universiteit lanceert online platform

De Radboud Universiteit lanceert op 12 oktober van 16.00 – 18.00 uur haar online platform Career Central. Een primeur voor de Achterhoek! Het platform is een initiatief van de Alumni-afdeling en de afdeling Career Services van de Radboud Universiteit. Het biedt organisaties de gelegenheid om eenvoudig stages en vacatures kenbaar te maken bij studenten en alumni van de RU. Na een presentatie van de tool vertellen studenten van de Radboud Universiteit hoe zij naar vacatures kijken en wat ze belangrijk vinden bij hun zoektocht naar een stage of eerste werkplek. Na het plenaire deel is er de mogelijkheid te netwerken en in gesprek te gaan met de studenten.
Aanmelden voor de bijeenkomst kan alvast bij Marianne te Linde. De locatie volgt later.

Bedrijfsprofiel aanmaken
Het platform is al online te vinden, je bent van harte welkom om jouw bedrijfsprofiel aan te maken en stages en vacatures online te plaatsen. Let op, stages zijn gratis, voor vacatures wordt een kleine vergoeding gerekend (zie hieronder). Wellicht kan er op 12 oktober al een eerste match kenbaar gemaakt worden.

Over Career Central
Career Central is een platform met stages en vacatures voor studenten en alumni van de Radboud Universiteit. Het platform is niet alleen bedoeld voor het plaatsen van vacatures; het is een community. Er is contact tussen (oud-)studenten en er is ruimte om inzichten, cursussen en evenementen te delen. Het platform biedt de mogelijkheid om je organisatie aan dee (oud-)studenten te presenteren.
De eigenschappen en voordelen van Career Central op een rij:

  • Selectie op skills; om gelijke kansen te bevorderen en selectie zo eerlijk mogelijk te maken, ziet u welke personen optimaal matchen met jouw stage of vacature. Op basis van skills, vaardigheden, persoonlijke beschrijving en eventueel een motivatie u kun je (oud-)studenten uitnodigen voor een gesprek.
  • Eenduidig en duidelijk; voor alle studierichtingen en specialisaties is er nu één plek voor plaatsing van jouw stages en vacatures. En die plek is makkelijk toegankelijk, voor iedereen binnen jouw organisatie.
  • Employer branding; met het organisatieprofiel kom je al tijdens de studie bij studenten in beeld. Als je eerder (oud-)studenten hebt aangenomen, dan kunnen zij ook anderen informeren en enthousiasmeren over de organisatie.
  • betrouwbare matches; de skills die studenten ontwikkelen door het volgen van een opleiding, zijn duidelijk gedefinieerd en als Radboud-‘endorsed’ opgenomen. Dat geeft vertrouwen in de kwaliteit van de matches.

Kosten en credits
Het aanmaken van een organisatieprofiel en het plaatsen van stages is kosteloos voor Radboud-relaties. Daarnaast  krijg je de plaatsing van een eerste vacature ‘cadeau’. Voor de volgende vacatures worden beperkte kosten gerekend. Je plaatst een vacature in ruil voor 1 credit. Iedere credit heeft een waarde van € 50,-. Credits kunnen gekocht én verdiend worden. Als alumni een lezing verzorgen voor de universiteit of anderen begeleiden, verdienen zij een credit. alumni krijgen ieder jaar een credit cadeau.

Meer informatie
Bent je benieuwd hoe het werkt? Ga naar het platform & get on board!
Hebt je vragen, neem dan contact op met Career Central.