Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Rijk draagt bij aan verbreden Rijnbrug bij Rhenen

Het kabinet draagt €40 miljoen bij aan het verbreden van de Rijnbrug bij Rhenen. De provincies Gelderland, Utrecht en Regio Foodvalley en Regio Rivierenland reageren verheugd. Hiermee is een oplossing voor het aanpakken van dit verkeersknelpunt binnen handbereik. In combinatie met maatregelen aan weerszijden van de brug is dit nodig om de regio’s bereikbaar te houden. VNO-NCW Midden heeft zich namens de ondernemers mede ingezet voor de aanpak van dit knelpunt. Martin Ruiter, voorzitter VNO-NCW Gelderland: “Dit is een geweldig bericht voor de regio’s, zowel VeluweVallei als Rivierenland en de provincie Utrecht. We zijn trots dat we hieraan onze lobby-bijdrage konden leveren.”

Verheugd

De provincies en de regio’s hebben de afgelopen periode het Rijk kunnen overtuigen dat het verbreden van de brug een gezamenlijke opgave is die ook van het Rijk een bijdrage vraagt. Hiermee is een stap gezet richting het verbeteren van de bereikbaarheid van de regio’s met het oog op de nieuw te bouwen woningen.
Gelders gedeputeerde Helga Witjes voor mobiliteit: “Een prachtig resultaat en niet alleen belangrijk voor de bereikbaarheid maar ook voor de leefbaarheid en het versterken van de regionale economie. Voor ons aanleiding om op korte termijn in overleg te gaan met de provincie Utrecht over het vervolg. En natuurlijk met onze Staten. Met deze bijdrage heb ik er vertrouwen in dat we er uit gaan komen.”
Waarnemend gedeputeerde Mobiliteit provincie Utrecht, Robert Strijk: “Dankzij deze bijdrage van het Rijk komt de verbreding van de Rijnbrug een hele stap dichterbij. Voor de omgeving betekent dit zicht op een oplossing van dit verkeers- en veiligheidsknelpunt. Ook geeft dit perspectief voor de regio door woningbouw mogelijk te maken. We gaan snel in overleg met provincie Gelderland in de hoop dat we dit project, ondanks stikstof, inflatie en gestegen bouwkosten, vlot kunnen trekken.”

Betere bereikbaarheid

Het verbreden van de Rijnbrug is volgens de provincies en de regio’s één van de belangrijke voorwaarden om de woningbouwopgave (er worden meer dan 50.000 nieuwe woningen gebouwd in Regio Foodvalley en Regio Rivierenland) uit te kunnen voeren. “Om bij te kunnen dragen aan de nationale woningbouwopgave, zijn extra investeringen nodig om de bereikbaarheid te verbeteren, zoals een betere zuidelijke ontsluiting van Regio Foodvalley”, zegt wethouder Engbert Stroobosscher (Veenendaal) namens Regio Foodvalley. Zijn collega Stefan van Someren van Neder-Betuwe vult namens Regio Rivierenland aan: “De bijdrage van het Rijk brengt de verbreding van de Rijnbrug een stap dichterbij. Dat is natuurlijk geweldig nieuws voor onze beide regio’s en provincies, in het bijzonder voor onze inwoners en ondernemers”.

Bron: Gezamenlijk persbericht van de provincies Gelderland en Utrecht, Regio Foodvalley en Regio Rivierenland