Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Rode Loper Event 01-11-2021 WSP FactorWERK | Stedendriehoek | Noordwest Veluwe

16-11-2021 – Sociaal ondernemers zijn helden en verdienen een podium: dat is waar de campagne Sociaal Ondernemen WERKT! over gaat. Ondernemers die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans geven in hun bedrijf. Marcel Hielkema, voorzitter VNO-NCW Midden, haalde aan dat termen als diversiteit in talent of maatwerk cliënten beter de lading dekken. Want wie heeft nu afstand? De mens tot de arbeidsmarkt of juist het bedrijf tot de arbeidsmarkt?
Een mooie start van de maand van de #1000voorbeelden.

In de campagne Sociaal Ondernemen WERKT! Zijn 16 ondernemers geïnterviewd in podcasts om het verhaal van hun inclusieve onderneming te horen. Inspiratie voor diegenen die nog op een drempel staan om ook die mogelijkheid te benutten. De ondernemers vertelden op het event van 1 november in Mimik in Deventer hun ervaringen. En in 3 categorieën werd een DIAMANT uitgereikt voor die ondernemer met een opvallend verhaal de aandacht op sociaal ondernemen weet te vestigen. Een aanmoediging om zo door te gaan en anderen nog extra te inspireren.

Allround
In de categorie Allround kreeg meewerkend directeur Vincent de Graaf van Refurn uit Apeldoorn de Diamant mee. Een ras-echte inclusieve, mvo ondernemer die ook nog bijdraagt aan een klimaatneutrale wereld. Zijn woorden gaven dankbaarheid aan voor ook de mensen in zijn onderneming die het geduld en inzet blijven tonen om iedereen een plek in hun bedrijf te gunnen. Want het is niet alleen de mens die maatwerk vereist die zich inzet, juist ook de collega’s.

Nieuwkomer
Daarna kreeg project Switch van de Belastingdienst in Apeldoorn de Diamant in de categorie Nieuwkomer uitgereikt. Een grote organisatie die zich inspant om juist daar ook het verschil te maken, een project van scholing en werkervaring om door te stromen naar reguliere vacatures. Juist in grotere organisaties vergt het de inzet en moed van enkelen om een verschil te maken. Ertac Konyali en Jeanette Kret zetten zich daarvoor in, samen met de accountmanagers van het UWV. Een project met mogelijke landelijke opvolging. Sociaal ondernemen vergt moed, doorzettingsvermogen en durf zegt Kees Klomp. Aanjager van de Betekeniseconomie, hoogleraar in Rotterdam.

Inspirerend
In de categorie Inspirerend werd dit helemaal duidelijk. De ondernemers die daar uitgelicht werden hebben stuk voor stuk een bijzonder inspirerend verhaal. Een keus maken was daardoor voor de jury niet makkelijk. De woorden van haar medewerker maakten de intentie van Judith Ottema met haar horeca onderneming spIJS in Warnsveld helemaal duidelijk. Zij zei dat ze haar plek heeft gevonden, helemaal mag zijn zoals ze is en alle kansen krijgt om te ontdekken wat ze kan en wil. Judith geeft vele jongeren een plek om hun talenten te ontdekken. Een huiskamer voor het dorp. Een verbinder en aanjager van samenwerken. Deze Hagenese heeft in korte tijd zich een plek verworven in de samenleving.

Het was een avond van delen en verbinden met de verhalen achter de ondernemingen.
Een feestelijke avond waarin de Rode Loper uitlag en men elkaar kon ontmoeten als start van de Maand van #1000voorbeelden

Kijk voor meer informatie en foto’s op www.sociaalondernemen-werkt.nl.