Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Samen slimmer gebruik maken van elektriciteitsnet

Het elektriciteitsnet in ons land zit op veel plekken vol. Vanuit VNO-NCW Midden maken we ons echt grote zorgen over het vestigingsklimaat voor bedrijven. Ondernemers lopen vast met hun duurzaamheidsambities door de netcongestie! RTL Nieuws besteedde in de uitzending van maandagavond 26 juni aandacht aan dit item. Onze voorzitter Marcel Hielkema zei in de uitzending het volgende hierover: “Hier zitten allerlei bedrijven die willen groeien. Er zijn bedrijven die nieuw zijn en zich hier willen vestigen en dat kan dus niet omdat het stroomnet vol zit.”

Wij hebben eerder aangegeven dat we ervan overtuigd zijn dat door slimmer gebruik te maken van het elektriciteitsnet de nodige ruimte op het net gecreëerd kan worden. In de uitzending laat de Coöperatie Duurzaamheid Bedrijventerreinen Zaltbommel zien welke oplossing de ondernemers gezamenlijk hebben bedacht. Bekijk hier het item (vanaf 14.22 min.).

Heb jij flexibel vermogen?

Op 27 juni was VNO-NCW Midden aanwezig bij een webinar dat werd georganiseerd door MKB Nederland, Liander, Stedin en TenneT. Onderwerp was ‘Samenwerken aan een flexibel energiesysteem in uw regio’. De ruim 400 deelnemers kregen een toelichting op de situatie in de Flevopolder, Gelderland en Utrecht en met elkaar werd nagedacht om de toepassing van flexibel vermogen te onderzoeken. Het webinar is hier terug te kijken.

De organisatie doet een oproep aan ondernemers die flexibel vermogen achter hun aansluiting hebben en denken deze te kunnen inzetten congestiemanagement in hun regio. Meld je dan aan bij Partners in Energie. Na aanmelding zullen de netbeheerders de input beoordelen en contact met je opnemen. Doe dit vóór 11 juli want al het flexibel vermogen dat voldoende concreet lijkt tot 14 juli, kan TenneT nog meenemen in het lopende congestieonderzoek voor de Flevopolder, Gelderland en Utrecht. De uitslagen van dit onderzoek worden na de zomer gepubliceerd.

Kan je jouw flexibel vermogen nog niet concreet maken voor de 14e, dan toch namens de organisatie het verzoek om je in te schrijven. Want ook na deze deadline gaat de zoektocht naar ruimte op het net door.