Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Scalabor en de anderhalvemetereconomie

Bij Scalabor in Arnhem was de afgelopen weken ongeveer de helft van de medewerkers aan het werk binnen alle verschillende afdelingen. Om te kijken hoe er straks weer meer mensen veilig aan het werk kunnen sluiten ze aan bij landelijke protocollen waar voor diverse sectoren aan gewerkt wordt.

Directeur Marcel Hielkema: “Dat vergt in een heel aantal gevallen best wat creativiteit. Want 4 medewerkers uit het groen naar een buitengebied brengen kon goed met 2 auto’s. Maar hoe doen we dat goed wanneer er 10 medewerkers tegelijkertijd die richting op moeten? En lunchen in de kantines kan met de huidige aantallen in 4 shifts heel goed maar hoe doen we dat met het dubbele aantal medewerkers? Vooral de openbare ruimtes zijn een uitdaging. Hiervoor is een speciaal team aan de slag om dit goed in te regelen. Daarbij kijken we ook naar een mogelijke aanpassing van werkuren, zodat niet iedereen op hetzelfde moment binnenkomt en weggaat, naar het inzetten van verschillende dagen van de week als CU (compensatie uren) dagen en naar het anders inregelen van looprichtingen ook bij in- en uitgangen.”

Openbaar vervoer
Eén van de zaken waar Scalabor direct tegen aanloopt is het openbaar vervoer. Veel bussen naar de locaties rijden op zaterdagschema, waardoor er veel minder bussen rijden. Wanneer daar bovendien teveel mensen in zitten, kunnen wachtende medewerkers niet mee. Dat betekent een hele tijd wachten tot de volgende bus komt. Hielkema: “Inmiddels hebben we dit probleem aangekaart bij de wethouder en de busmaatschappij. Er is in ieder geval al besloten dat er met langere bussen gereden wordt en dat de frequentie opgeschaald wordt naar zomerschema. Veel dank voor de snelle actie hierin!”