Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Apeldoorn, 19-09-2018, VNO NCW Midden , Rijn Platteel

Sluit je aan bij 5e tranche Regio Deal

Ondernemers bruisen van ambitie. Wij zetten de schouders eronder en werken keihard aan het door ons beoogde resultaat. Die ambitie is in Oost-Nederland bijzonder goed zichtbaar. Neem het programma Circulaire Fabrieken. In de Stedendriehoek, bekostigd uit de 1e tranche van de Regio Deal. Prachtige voorbeelden zijn de ontwikkeling van de ‘waterrotonde’ door Industriewater Eerbeek, het volkomen biologisch afbreekbare ‘Biopanel’, ‘Circular Roofing’ van Leadax en ‘Circufloc’ van Warmteplan. Bijzonder is dat deze initiatieven allemaal beloond worden op hun sterke innovatieve vermogen, ambitie én op het aantal samenwerkingsverbanden.

Om te kunnen innoveren en de kennis te delen is samenwerken een keiharde eis. Daarom werken ondernemers, educatieve instellingen en overheden in de Stedendriehoek nu al hard aan de 5e tranche van de Regio Deal. Ook vanuit VNO-NCW Midden zetten we ons binnen de diverse regio’s hiervoor in. Met elkaar clusters vormen zodat wij innovatieve programma’s en projecten opzetten waar wij met zijn allen wat aan hebben. Waarmee wij strategische partnerschappen aangaan, geld naar de regio halen en de brede welvaart dienen.

Die samenwerking is niet altijd vanzelfsprekend. Ondernemers hebben het vaak over ‘ons’ geld; wij hebben dat verdiend. De overheid moet, als een goed rentmeester zorgvuldig omgaan met belastinggelden. Wij maken vervolgens ruim gebruik van deze gelden om sneller te kunnen innoveren. Daar wordt Nederland beter en sterker van. Ik hoor ondernemers overigens nooit roepen dat zij ergens ‘recht op hebben’. Er is een mooie uitspraak om dit te kunnen duiden.

Ambition is when you expect yourself to close the gap between what you have and what you want.
Entitlement is when you expect others to close the gap between what you have and what you want.

De term ‘entitlement’. houdt het midden tussen ‘recht hebben op’ en ‘aanspraak maken op’. Maar ondernemen gaat nooit over entitlement; het gaat over ambitie. De verwachting dat anderen het voor ons oplossen is er niet. Wij doen het zelf en met elkaar. Laat zo een Regio Deal nou een uitgelezen kans zijn om die grote ambities om te zetten in klinkende munt. De schouders eronder en resultaten boeken. Sluit je aan en neem je collega-ondernemers mee. Samenwerken loont altijd en met meer staan we sterker! Doe je mee of heb je vragen? Bel of mail me.

Rijn Platteel
Voorzitter VNO-NCW Stedendriehoek