Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Subsidie voor onderzoek circulaire ontwikkelingen of ketensamenwerking

Zijn leveringsonzekerheid en stijgende prijzen van grondstoffen aanleiding voor je om te kijken naar nieuwe productontwikkelingen, om productieprocessen te innoveren of samen met de keten kringlopen te sluiten?

Ga jij hiermee aan de slag? Ondernemers in de Cleantech Regio kunnen voor de cofinanciering van hun concrete plannen een beroep doen op een financiële bijdrage uit het project Circulaire Fabrieken. Zo heeft bijvoorbeeld afvalverwerker Rouwmaat Groep een voucher ontvangen om te investeren in onderzoek naar het regionaal kweken van oesterzwammen met koffiedrab als basis. Industriewater Eerbeek gebruikt de subsidie voor inhuur van experts om te onderzoeken welke nieuwe technologie de meest kansrijke optie is voor zuivering van proceswater.

Voor inkoop van kennis zijn tot 1 maart 2023 tien vouchers van max € 5.000 beschikbaar, voor het vergroten van ketensamenwerking twaalf innovatiecontracten ter waarde van € 7.500.

Kennisvoucher € 5.000 euro

Een kennisvoucher vraag je aan als je expertise wilt inhuren voor het oplossen van een specifiek circulair vraagstuk. Door het aanvragen van een kennisvoucher krijgt het bedrijf de helft van de onderzoekskosten vergoed, met een maximum van € 5.000.

Innovatiecontract € 7.500 euro

Je kunt ook samen met een ketenpartner besluiten om via een gezamenlijke investering een belangrijke ontwikkelstap te zetten richting een circulaire keten. Met het innovatiecontract krijgen de partners een derde van de gezamenlijke investering vergoed, met een maximum van € 7.500.

Aanvragen voucher

Je hebt tot 1 maart 2023 de tijd om je aanvraag in te dienen, maar we adviseren je niet op de sluitingsdatum te wachten. Stap 1 in het aanvraagproces is contact opnemen met het projectteam Circulaire Fabrieken. Zij kunnen je adviseren en begeleiden bij je aanvraag. Ga hier naar alle informatie, voorwaarden en contactgegevens.

Een onafhankelijke jury beoordeelt na 1 maart alle inzendingen. Tijdens de afsluiting van de Challenge Week Circulaire Fabrieken op vrijdag 24 maart 2023 weet je of je aanvraag gehonoreerd wordt.

Meer instrumenten

Naast vouchers biedt het programma Circulaire Fabrieken meer ondersteuning voor maakbedrijven in de Cleantech Regio die circulaire stappen willen maken. Je kunt een beroep doen op alle kennis en contacten, op begeleiding bij het maken of verscherpen van een circulair businessplan of hulp bij ketensamenwerking. Heb je een concreet circulair vraagstuk of ben je op zoek naar ketenpartners? Ook daarin kan het programma een rol spelen. En last but not least: voor het verduurzamen van een productieproces kunnen bedrijven een beroep doen op het Stimuleringsfonds Circulaire Fabrieken.

Dit alles is mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage uit de Regio Deal Cleantech Regio en de inzet van de partners van het project Circulaire Fabrieken: KplusV, Saxion Hogeschool en VNO-NCW Midden.