Talkshow “Crimineel Verpand?” op 20 oktober aanstaande

15-10-2021 – Op woensdag 20 oktober vindt van 16.00 tot 17.00 uur de online talkshow ‘Crimineel verpand?’ plaats in de regio Oost-Nederland. Deelname aan de talkshow is gratis.

Deze editie is onderdeel van een serie talkshows voor verhuurders en gemeenten waarin we ingaan op de gevolgen van ondermijnende criminaliteit in huurpanden en maatregelen om dit te voorkomen. In elke talkshow staat een specifiek thema centraal, dat wordt besproken met tafelgasten uit de regio waar de talkshow plaatsvindt.

Deze talkshow wordt georganiseerd door het CCV in samenwerking met het Platform Veilig Ondernemen (PVO) Oost-Nederland.

Inhoud
Onderzoekscijfers laten zien dat weinig zicht bestaat op ondermijnende criminaliteit op bedrijventerreinen en industriegebieden. Een blinde vlek.
Dubieuze zakenmensen profiteren van die anonimiteit en afgelegen locaties. Goedwillende ondernemers hebben last van die diverse vormen van ondermijning. Project Theseus wil door controles voorkomen dat bedrijventerreinen blijvend worden gebruikt voor illegale bewoning, als louche ontmoetingsplaats of als dumpplek van chemisch en drugsafval.

In het project Theseus gaat een speciaal controleteam en in samenwerking met meerdere partners ondermijning op bedrijventerreinen in heel Gelderland te lijf. Een team van controleurs en analisten informeert, controleert en stelt alles in het werk om criminaliteit tegen te gaan. Tijdens deze talkshow gaan we dieper in op de werkwijze en de eerste resultaten van Theseus.

Tafelgasten
Als tafelgasten sluiten onder meer aan:
– Burgemeester Annette Bronsvoort van de gemeente Oost-Gelre
– Alex te Dorsthorst, projectleider Theseus
– Karijn van Doorne, beleidssecretaris criminaliteit bij VNONCW en MKB-Nederland
– Politie

Aanmelden
Deelname is gratis en aanmelden kan via de site van het CCV, klik op deze link.