Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Techniekdag Rivierenland op zaterdag 13 mei

In ons dagelijks leven spelen wetenschap en techniek een grote rol. Ook in sectoren waar je misschien niet zo snel techniek verwacht, zoals de zorg, het onderwijs of creatieve beroepen. Op de Techniekdag Rivierenland kunnen jongeren ervaren hoe divers werken in de techniek is. Het is namelijk belangrijk dat er in de toekomst genoeg vakmensen zijn.

Op deze dag organiseren VNO-NCW Midden, Riverland Tech Explorers en A.Hak in samenwerking met ruim 40 scholen en bedrijven uit de regio verschillende doe-, kijk- en speelactiviteiten voor jongeren van 8 tot 14 jaar. Er is voor iedereen iets te doen. Of het nu gaat om experimenten uitproberen, programmeren of iets met je handen maken, techniek is namelijk overal!

Stiekem ook een kijkje in de keuken bij A.Hak?:  “Elke dag zorgen wij dat Nederland verder klaar is voor de energietransitie door het aanleggen van leidingen en kabels voor water en energie. Wij laten je graag zelf ervaren wat hiervoor nodig is tijdens de Techniekdag”.

Bezoekers hoeven zich van tevoren niet aan te melden voor de Techniekdag. Iedereen is 13 mei tussen 10.00 en 16.00 uur van harte welkom bij A.Hak aan de Steenoven 2-6 in Tricht. Entree is gratis. Kijk voor meer informatie over het programma op www.techniekdag.nl

Afgelopen jaar vond de eerste Techniekdag Rivierenland plaats bij Metaglas in Tiel met ruim duizend bezoekers. Bekijk de beelden van vorig jaar nog eens terug via: https://www.techniekdag.nl/techniekdag-rivierenland/

Meer informatie:
Leonie Dijkhof, tel. 06-23646571