Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Techniekdagen Bocholt, Nijmegen en Arnhem weer groot succes

In september en oktober zijn er weer Techniekdagen georganiseerd om kinderen te enthousiasmeren voor techniek. De Techniekdagen zijn een beproefd concept en uitgegroeid tot grootse evenementen waar duizenden kinderen kunnen ervaren hoe leuk technologie is.

Bocholt
De reeks van Techniekdagen is gestart in Bocholt op 21 september. Dit was de derde grensoverschrijdende Techniekdag, deze keer georganiseerd bij Berufskollege Bocholt-West. Zowel Duitse als Nederlandse onderwijspartijen, ondernemers en bezoekers waren aanwezig. ‘Hier sind keine Grenzen’ geeft Jörg Vriesen van het beroepscollege aan. Tijdens de Techniekdag konden kinderen en hun ouders door middel van allerlei doe-activiteiten, bij bedrijven en onderwijsinstellingen uit de regio (Achterhoek en Duitsland), ontdekken welke vormen van techniek er allemaal zijn. Zo was bijvoorbeeld ook de brandweer uit Nederland en Duitsland gezamenlijk aanwezig en mochten kinderen een auto (veilig) slopen.

Nijmegen
Het Junior Technovium van ROC Nijmegen is al jaren dé plek voor de Techniekdag Nijmegen. Ook dit jaar hebben partijen uit de regio zich weer voor de volle honderd procent ingezet om van de dag een succes te maken. Van universiteit tot middelbare school en van bouwbedrijf tot high-tech bedrijf, ze  waren allemaal aanwezig om kinderen en hun ouders te laten ervaren dat techniek heel breed is en eigenlijk alles om ons heen een vorm van technologie is. Zo was ook de zorg aanwezig op de Techniekdag en konden kinderen aan de gang met hartslagmeters, echo’s, domotica en robotica. ‘Tijdens een Techniekdag komt de regio samen en bedrijven, die eigenlijk concurrenten zijn, staan naast elkaar om samen te werken aan het doel om de instroom in de opleidingen te verhogen.’ Naast alle gelukkige gezichten van de kinderen is dit ook erg mooi om te zien, geeft Tjerry Verhoeven van VNO-NCW Midden aan.


Arnhem

De Techniekdag Arnhem was op een zonnige zaterdag op 5 oktober. Op het oude fabrieksterrein werd vrijdag nog in de volle regen opgebouwd, maar op de grote publieksdag stond alles klaar om de vele bezoekers te ontvangen. Van tien tot vijf is er een continue stroom van bezoekers geweest die hun ogen uitkeken. Ook op deze Techniekdag waren het weer de regionale bedrijven en onderwijspartijen, die zich hebben ingezet om kinderen te enthousiasmeren voor techniek. Bezoekers, want ook de ouders doen vrolijk mee, konden onder andere sleutelen aan auto’s, programmeren, timmeren en metselen, aan de slag met VR, smeden en opereren. De Techniekdag Arnhem is in samenwerking met innovatiefestival Innovate georganiseerd. Op het terrein van de Melkfabriek kon je daarom nog veel meer regionale innovaties ontdekken, zoals een groot game area en hoe voedsel ook een en al techniek is.

Organisatie
Vanuit VNO-NCW Midden kijken wij terug op weer drie zeer geslaagde Techniekdagen. De Techniekdagen zijn niet mogelijk zonder de enorme inzet van onze leden en partners. Voor elke Techniekdag is een half jaar voorbereidingstijd nodig en wordt een werkgroep van bedrijven en onderwijspartijen opgezet. Inzet van enthousiaste medewerkers en de vele spullen die meegenomen worden, maken dat Techniekdagen al meer dan 10 jaar een succes zijn. Wij zijn jullie allen dan ook zeer dankbaar.

De komende techniekdagen Liemers en Achterhoek zijn in het voorjaar van 2020. Kijk voor meer informatie op: www.techniekdag.nl.

Contact
Tjerry Verhoeven, regiomanager VNO-NCW Midden, 06 – 537 869 19