Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Terugblik bijeenkomst Informatieplicht Energiebesparing Utrecht

Op maandag 3 juni 2019 organiseerden MKB-Utrecht en VNO-NCW provincie Utrecht in samenwerking met Essent Zakelijk in Stadion Galgenwaard in Utrecht een netwerkbijeenkomst voor ondernemers over de Informatieplicht Energiebesparing.

Uiterlijk op 1 juli 2019 moeten ruim 125.000 bedrijven en organisaties verplicht de overheid informeren over welke energiebesparende maatregelen ze hebben genomen.

Martin Kloet van VNO-NCW/MKB-Nederland informeerde de aanwezige ondernemers over wat de Informatieplicht inhoudt, voor wie deze geldt en hoe je als ondernemer aan de Informatieplicht kunt voldoen. Zo zijn er voor 19 sectoren ‘Erkende Maatregelenlijsten’ vastgesteld waarin de erkende energiebesparende maatregelen beschreven staan waaraan je als bedrijf in de betreffende sector dient te voldoen.

Bas van den Brenk van Klimaatroute gaf in zijn presentatie aan dat iedereen het dagelijkse energieverbruik kan verminderen zonder afbreuk van comfort en sfeer. Zo zijn er energiebesparende producten voor bijvoorbeeld: isolatie, verlichting, regeltechniek, klimaatbeheersing en duurzame energieopwekking. De Energiefitscan kan ondernemers behulpzaam zijn bij het krijgen van inzicht in het energieverbruik.

Wethouder Lot van Hooijdonk van de gemeente Utrecht riep ondernemers op om met energiebesparing aan de slag te gaan. Gemeenten gaan de Informatieplicht Energiebesparing na 1 juli 2019 handhaven.

Als afsluiting vertelde gastspreker Charlotte van ’t Wout: ondernemer, influencer en vlogger de aanwezige ondernemers hoe zij met veel energie een kickstart aan haar bedrijven (SPOT en C.Academy) heeft gegeven. Daanaast gaf Charlotte antwoord op de vraag hoe je als ondernemer handig op nieuwe hypes, trends en technologieën kunt inspelen en daar een verdienmodel aan kunt koppelen.

Vervolgens was er onder het genot van een dinerbuffet gelegenheid om te netwerken.

Meer informatie over de Informatieplicht Energiebesparing vindt u hier.