Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Terugblik webinar kartelvorming

Samenwerken met andere ondernemers is heel nuttig en kan leiden tot meer productie en afzet producten, goede ketensamenwerking of innovatievere producten. Soms is het ook interessant om samen te werken met je concurrenten. Maar wat zijn de grenzen? Wanneer zijn samenwerkingen verboden afspraken? Deze vragen zijn beantwoord tijdens het VNO-NCW Midden webinar over kartelvorming.

Na de aftrap van Martin Ruiter, gaf Bernard de Graaf een voorbeeld van de do’s en dont’s over kartelvorming van de RAI. Hierna kwam spreker Jacco Hakfoort van de Autoriteit Consument & Markt met een heldere presentatie over hoe kartelvorming nu precies werkt. Ondernemers zijn bijgepraat over prijsafspraken, reikwijdte en de bagatelbepaling, maar ook in welke gevallen er sprake is van ontheffing van kartelvorming.

Het was een interactieve bijeenkomst, met veel vragen van de deelnemers. De leden van VNO-NCW Midden gaven aan dat ze de bijeenkomst ‘verhelderend’ vonden en dat ze ‘alles weer scherp hebben’. Hoewel we digitaal geen bloemen aan Jacco konden geven, waren deze dus zeker verdiend en we zullen deze opsturen.

Hier vinden jullie de presentatie . Kijk voor meer interessante webinars op onze evenementenkalender!