Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Terugblik Week van de 1000 Voorbeelden

We kijken terug op een succesvolle Week van de 1000 Voorbeelden: overal werden inclusieve werkgevers in het zonnetje gezet. In verschillende regio’s zijn activiteiten georganiseerd om de match tussen werkzoekende en werkgever mogelijk te maken en verspreid over de vijf dagen vonden ook vele interessante discussies over de toekomst van de Banenafspraak plaats. 

Traditioneel hoort bij een 1000 Voorbeelden evenement natuurlijk het bedanken van inclusieve werkgevers en dat is ook nu overal gebeurd. Met het 1000 Voorbeelden dropblik, met kaartjes, bloemetjes of chocola, overal werd een manier gevonden om werkgevers die het goede voorbeeld geven in het zonnetje te zetten.  We lichtten er een aantal uit.

Vanuit de speciaal opgebouwde studio bij Concern voor Werk in Lelystad werd maandag 26 oktober de aftrap verricht. Vijf inclusieve werkgevers gingen het gesprek aan met Aart van der Gaag en staatssecretaris Bas van ’t Wout (SZW). De uitzending stond onder leiding van Onno Vermooten (Concern voor Werk) en Martine Schuijer. De passie voor inclusie, voor de arbeidsmarktpositie van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en voor de Banenafspraak als soms onwillig vehikel, spatte van het scherm. De aanwezige werkgevers waren dit jaar de genomineerden voor de Flevo-Participatiepenning en daarmee ambassadeur voor inclusie op de arbeidsmarkt.

In de Achterhoek organiseerden het WSP, Bind! en VNO-NCW Achterhoek gezamenlijk elke ochtend een digitale sessie voor werkgevers. Elke ochtend werd een specifiek aspect van werkgeversondersteuning bij inclusief ondernemen behandeld.

Inclusief Midden Gelderland hield op donderdag 29 oktober – in samenwerking met arbeidsontwikkelbedrijf Scalabor, WerkgeversServicepunt Midden-Gelderland en het UWV – een online event, waar onder andere ook de tweede editie van het ‘Inclusief Magazine’ werd gepresenteerd.

In de acht gemeenten van Rivierenland kregen inclusieve werkgevers een prijs. In iedere gemeente won één werkgever de All-in Werkgeversprijs. “Met een combinatie van digitaal en fysiek hebben we de winnaars kunnen huldigen,” zegt Sophia Hardeman van Werkzaak Rivierenland. “Natuurlijk is het anders dan anders omdat veel digitaal is, maar toch zie ik tijdens deze week heel veel aandacht voor inclusie. En daar gaat het om.”

In het tijdschrift over de Week van de 1000 Voorbeelden en inclusief werkgeven staan we uitgebreid stil bij de activiteiten en de gespreksrondes gedurende deze week.