Textline Reclamecentrum uit Harderwijk wint de Veluwse Innovatieprijs

Op woensdag 25 november is de Veluwse Innovatieprijs gewonnen door Textline Reclamecentrum uit Harderwijk. In een hybride bijeenkomst sleepte het bedrijf met hun verkeersbord gemaakt van rijstvlies zowel de publieks- als juryprijs binnen.

Rijst is het meest gegeten voedsel ter wereld. Het vlies om de rijstkorrel werd vroeger weggegooid of verbrand, maar blijkt zeer geschikt te zijn als grondstof. Textline is altijd op zoek naar nieuwe toepassingen van bestaande materialen en ontwikkelde verkeersborden van dit rijstvlies. De borden zijn onderhoudsvrij en kunnen na gebruik weer volledig worden hergebruikt.

Inmiddels is het Harderwijker bedrijf de enige aanbieder hiervan in Nederland en heeft Rijkswaterstaat een proef gestart met de rijstvliesborden langs de snelweg. Eigenaar Rolf Lebbink was blij verrast met de dubbele onderscheiding: “Dit is echt heel gaaf. Je gelooft ergens in en je gaat ervoor. Vervolgens blijkt het te werken, krijg je je Europese certificering rond en als klap op de vuurpijl winnen we ook nog eens twee innovatieprijzen.