Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Uitnodiging Living Lab Day 19 november

Graag attenderen we je op een bijzondere bijeenkomst van het Living Lab Regio Foodvalley Circulair op 19 november.

Het Living Lab Regio Foodvalley Circulair wil graag met de founders en partners, bedrijven, onderwijsinstellingen en overheden vieren dat het Living Lab ook in 2020 werk maakt van circulariteit. Door samen te werken, ketens te sluiten, bruggen te slaan en te inspireren versnellen en verbinden ze samen in de regio de 3 O’s van overheid, onderwijs en ondernemers.

Duurzaam door de crisis

Het Living Lab heeft Jan Jonker bereid gevonden om het thema circulariteit uit te diepen. Professor Jonker is em. hoogleraar Duurzaam Ondernemen aan de Radboud Universiteit Nijmegen en hield dit jaar de Duurzame Troonrede met zeven breekijzers voor een duurzame toekomst. Zijn stelling is dat we in de regio toekomstbestendig ondernemen moeten organiseren. Dat past natuurlijk uitstekend bij het Living Lab en het Living Lab ziet dan ook uit naar zijn inspiratie en advies.

Een programma voor iedereen

Een fysiek netwerkevent zit er dit jaar helaas niet in, Covid-19 gooit roet in het eten. Maar het Living Lab blijft in beweging en organiseert graag een online versie. En voegt daar graag inhoud en samenwerking aan toe, zoals dat bij het Living Lab hoort en waar juist nu extra behoefte aan is.

Programma

Er wordt gestart met een plenair programma waar de lezing van Jan Jonker wordt gecombineerd met discussie en een update van de activiteiten en resultaten. Daarna heb je de keuze uit verschillende thema’s in deelsessies waaronder:

  • Een kennismaking van de op te starten werkplaats Maakindustrie waarbij we met jou een gesprek willen over interesses en behoeftes
  • Een gesprekstafel over voedselverspilling, waar Regio Foodvalley een nationale proeftuin is
  • Een voorproefje van de werkplaats Waterstof die op 9 december van start zal gaan
  • Een lesje ‘Circulair voor Beginners’ voor mensen die nieuw zijn in het thema

Tijdens de lunch is er een bijzondere cross-over sessie van de werkplaats Bouw. Het onderwerp is: Industrialisering van de Bouw als Verduurzaming zonder missers. Als je al eerder deelnam aan de succesvolle werkplaats Bouw (i.s.m. Cirkelstad) dan ben je vast geïnteresseerd. Maar ook als het nieuw voor je is en je nieuwsgierig bent naar hoe de toekomstige industrialisering van bouwprocessen eruit gaat zien, dan ben je welkom.

Bij een jaarbijeenkomst hoort netwerkmogelijkheid. Dat kan niet in de wandelgangen of aan de statafels zoals het Living Lab graag zou doen, maar de techniek staat voor niks. Je kunt elkaar tijdens de koffie- en lunchpauze online ontmoeten aan thematafels, maar ook afspraken maken voor 1-op-1 ontmoetingen.

Ontmoeten en vernieuwen

Het Living Lab hoopt je 19 november te ontmoeten. Als circulariteit je boeit, als samenwerking je trekt en als de Regio Foodvalley als Living Lab voor vernieuwing jou aanspreekt, dan gaat het Living Lab graag met jou de uitdaging aan om werk te maken van de circulaire economie. Reserveer de datum alvast in je agenda!

Aanmelden

Aanmelden kan via deze link.
Voor vragen kun je terecht bij secretariaat@regiofoodvalleycirculair.nl