Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Uitnodiging Versnellingskamer arbeidsmarkt Regio Zwolle 27-08-2020

VNO-NCW regio Zwolle roept ondernemers en werkgevers op om tijdens een online ‘Versnellingskamer’ aan te geven wat zij nodig hebben om gezond de coronacrisis door te komen met betrekking tot de arbeidsmarkt. De hulp die er al is, bestaat uit het miljardenpakket aan hulpmaatregelen van het Rijk en de sectorspecifieke ondersteuning vanuit Regio Zwolle. Maar, wat vinden ondernemers in onze regio daarnáást nog nodig om de bedrijven succesvol te houden en schrijnende situaties op te lossen.

Regio Zwolle, waar VNO-NCW regio Zwolle partner van is, heeft binnen negen sectoren in onze regio geïnventariseerd waaraan behoefte is met betrekking tot de arbeidsmarkt. De sectoren zijn: techniek & energietransitie, transport & logistiek, bouw, zorg & welzijn, creatieve industrie, e-commerce & ICT, agro & food, onderwijs en vrijetijdseconomie.

‘De maatregelen die er al zijn en goed werken, kunnen we versterken. En nieuwe maatregelen die nodig blijken te zijn, kunnen we in het leven roepen’, zegt René de Heer, voorzitter van Arbeidsmarkt Regio Zwolle. ‘Dit is de kans voor ondernemers om te bepalen hoe Regio Zwolle de hulp vanuit 22 gemeenten aan ondernemers vormgeeft’, aldus De Heer. Tijdens een online ‘Versnellingskamer’ bedenken ondernemers en werkgevers in 1,5 uur tijd per sector oplossingen om bedrijven gezond door de crisis te loodsen.
‘Uitgangspunt bij zowel het inventariseren van de benodigde hulp als het bedenken van oplossingen, is dat ondernemers zelf het best weten wat ze nodig hebben. Dankzij hun input kunnen we straks vanuit Regio Zwolle met maatregelen komen die écht werken voor de negen sectoren’, zegt De Heer.

Meld je aan
Ondernemers en werkgevers die mee willen denken over oplossingen voor (noodlijdende) bedrijven zijn welkom in de online Versnellingskamer op donderdag 27 augustus van 16.00 tot 17.30 uur. In een 1,5 uur tijd komen deelnemers tot oplossingen voor de door coronamaatregelen getroffen bedrijven in Regio Zwolle. Aanmelden voor de Versnellingskamer kan tot en met 25 augustus via info@upgradejezelfregiozwolle.nl.