Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Update regelingen corona voor ondernemers

Corona heeft invloed op ons allemaal. Hieronder vind je een overzicht van de nieuwe financiële regelingen die je kan inzetten om deze crisis als ondernemer te overbruggen. VNO-NCW zet zich daarnaast in om de getroffen sectoren door deze tweede lockdown verder te ondersteunen met maatwerk. De komende weken wordt ingezet om de regelingen die er zijn aan te passen. Daarnaast zijn we in gesprek voor een time-out & stop regeling en verhoging tegemoetkoming vaste lasten (TVL).

Corona calculator
Op www.coronacalculator.nl hebben VNO-NCW en MKB-Nederland alle geldende steunmaatregelen overzichtelijk op één website geplaatst. Per regeling kun je als ondernemer hier berekenen wat de hoogte is van relevante tegemoetkomingen. Ook krijg je eenvoudig en direct inzicht in het effect van de regelingen op je financiële positie.

Hieronder zijn twee regelingen alvast kort toegelicht:

NOW 3
De NOW 3 lijkt op haar voorgangers. Het is mogelijk NOW aan te vragen voor de periode van 1 oktober tot 1 januari, bij een minimaal omzetverlies van 20 procent. Bij volledig omzetverlies wordt 80 van de loonkosten vergoed. Verder is de korting bij ontslag verdwenen, maar wordt er verwacht van ondernemers dat ze medewerkers helpen bij de begeleiding van werk naar werk.
Meer informatie

Baangerelateerde investeringskorting (BIK)
Om investeringen te stimuleren bij bedrijven zijn er middelen vrij gemaakt voor de BIK. De regeling kan worden ingezet om de kosten van investeringen te verrekenen met de loonheffing. Met als doel investeringen niet uit te stellen, maar naar voren te halen. De investeringskorting geldt alleen voor nieuwe investeringen in bedrijfsmiddelen vanaf 1 oktober 2020.
Meer lezen en infographic

Hulpmiddelen voor communicatie
De Rijksoverheid heeft verschillende meertalige posters gemaakt om klanten en medewerkers te informeren over maatregelen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Denk daarbij aan posters voor in winkels, maatregelen tegen verspreiding coronavirus voor laaggeletterden en posters omtrent gebruik van een mondkapje.
Klik hier voor de hulpmiddelen