Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Utrechtse mbo-studenten op zoek naar een stageplaats

Als medeondertekenaar van het ‘Actieplan MBO Stagetekorten Utrecht’ zetten wij ons in voor de verbinding tussen studenten en werkgevers. Op dit moment zijn er nog zo’n  575 Utrechtse mbo-studenten op zoek naar een leerzame stageplaats voor na de zomer. Help jij een van hen aan een mooie, leerzame plek? Met de versoepeling van de coronamaatregelen wordt het gelukkig weer makkelijker om een student te begeleiden. De studenten staan te trappelen! En een mooi voordeel: je heeft extra ondersteuning in die drukke maanden na de zomer.

In welke sectoren zoeken studenten een stage?
Met name in de volgende sectoren staan nog veel studenten te trappelen om voor u aan de slag te gaan:

–  Juridisch (bijvoorbeeld juridisch-administratief dienstverlener, medewerker HRM);
– Zorg (bijvoorbeeld begeleider gehandicaptenzorg, MBO-verpleegkundige, medewerker sport en recreatie);
– Office (bijvoorbeeld office assistant, management assistant, medewerker marketing & communicatie, medewerker secretariaat of receptie of bibliotheekmedewerker);
– Servicemedewerker (aanspreekpunt voor bezoekers, dienstverlenende en servicegerichte taken);
– Winkelambacht (bijvoorbeeld kapper, haarstylist, leidinggevende bakkerij, medewerker vers, patissier of slager-traiteur).
Bekijk in het overzicht beroepsomschrijvingen van de SBB welke taken studenten in deze sectoren uitvoeren op een stageplaats.

Subsidie voor stagebegeleiding
Om werkgevers te ondersteunen, is het vanaf 9 juli mogelijk bij de gemeente Utrecht subsidie aan te vragen voor de begeleiding van mbo-studenten. Bijvoorbeeld voor extra capaciteit om een stagiair te begeleiden, het opzetten van een begeleidingspoule of voor de scholing van begeleiders. Per stageplaats of leerbaan is maximaal €250 aan te vragen, voor maximaal 12 maanden.

De subsidie kan aangevraagd worden door werkgevers die een stage of leerbaan bieden aan een student in de sectoren: zorg en welzijn, ICT, bouw/techniek/energietransitie, onderwijs, of in de maakindustrie, gastvrijheid (horeca en toerisme), evenementen, detailhandel (non-food) of cultuur.

Klik hier voor mee informatie over de subsidie voor stagebegeleiding.

Hoe bied ik een stageplaats aan?
Op de website van Stagekans Utrecht staat informatie over hoe u de stageplaats aangeboden kan worden. Je kunt ook contact opnemen met Titia Wentholt van de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) via het e-mailadres T.Wentholt@s-bb.nl of telefoonnummer 06 54 943 789.