Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Van een positieve SDE+-beschikking naar een dak vol zonnepanelen

Versnellingsteam helpt Overijsselse bedrijven verduurzamen

Hoe kom ik van een positieve SDE+-beschikking naar een dak vol zonnepanelen? Deze vraag speelt bij veel ondernemers in Overijssel. Verduurzaming biedt ondernemers nieuwe kansen, maar brengt ook de nodige uitdagingen met zich mee. De investering is hoog en de benodigde stappen tot en met realisatie zijn voor veel ondernemers onbekend.

De provincie Overijssel heeft duidelijke ambities voor verduurzaming: een energieneutraal Overijssel in 2050. Investeren in zon op bedrijfsdaken verdient zich terug. Met deze 100% groene energiebron produceer je je eigen duurzame energie en draag je bij aan een duurzame wereld. In Overijssel zijn ongeveer 1.500 SDE beschikkingen voor zonne-energie op daken afgegeven. Deze zijn om verschillende redenen nog niet allemaal gerealiseerd. Het versnellingsteam biedt de helpende hand aan kansrijke projecten voor zonnedaken om toch tot realisatie te komen. maar zijn zeker ook vele mooie kansen. Kansen die benut moeten worden om de duurzame ambities voor zowel de bedrijven als de provincie te kunnen behalen. Nieuwe Energie Overijssel heeft, om deze kansen om te zetten naar doen, een versnellingsteam klaar staan dat de bedrijven gaat begeleiden van kans naar uitvoering.

Wegnemen van belemmeringen

Ondanks dat de bedrijven al een SDE beschikking hebben, kunnen ze verschillende bekende belemmeringen tegenkomen om daadwerkelijk een zonnedak te realiseren. Uit de praktijk blijkt dat de belemmeringen liggen op zowel technisch, financieel vlak en organisatorisch vlak rondom beschikbaarheid van kennis en tijd. Het versnellingsteam bestaat uit een multidisciplinair team van experts en gaat op pad met een oplossing die het beste is voor de ondernemer. Na het bezoek weet de ondernemer onder welke voorwaarden een zonnedak te realiseren is en heeft hij een onafhankelijk advies met producten om een zonnedak te realiseren.

Zo kan de dakconstructie bijvoorbeeld niet stevig genoeg zijn en moet dit aangepast of vernieuwd worden. Financiering is dan een van de zaken waarmee de ondernemer geholpen kan worden. Het energiefonds Overijssel kan hierin bijvoorbeeld een rol spelen. Mouwen opstropen en aan de slag. Zon op dak realiseren is van zo’n groot belang:  het Versnellingsteam gaat ervoor zorgen dat dit gebeurt. Of je nu een groot of een klein dak hebt!

Contactpersoon

Peter de Jong, Projectleider Nieuwe Energie provincie Overijssel
Programma Nieuwe Energie | maandag t/m donderdag | telefoon 038 499 87 76 (ook mobiel)