Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Ledenreis Helsinki en Riga

Van 25 tot en met 29 september brachten dertig leden van VNO-NCW Midden een bezoek aan Helsinki en Riga. Het thema van deze ledenreis was ‘High tech en duurzaamheid’. Scrol door het fotoverslag voor een korte terugblik.

Zondag 29 september, dag 5

De laatste dag van deze ledenreis hebben we afgesloten met een bezoek aan de lokale centrale markt in Riga, een enorm complex, gevestigd in voormalige zeppelinhallen. Daar kochten we ingrediënten voor onze eigen lunch, die we samen met chefs bereidden tijdens een kookworkshop. Na afloop mooie dankwoorden van Marcel Hielkema.

Zaterdag 28 september, dag 4

Dag 4 begonnen met inspirerende presentaties van 4 jonge Letse entrepreneurs.

  • Primekss Group, een van de grootste leveranciers van industriële betonvloeren in Europa
  • Overly, het eerste en enige bedrijf in de Baltische staten dat zich richt op Augmented Reality-technologie en de ontwikkeing van oplossingen
  • Coffeepixels behoort tot de top 10 meest geleifde Start-ups in Letland. Maakt speciale, eetbare koffierepen
  • Brain Games Publishing, bordspeldontwikkelaar en -distributeur in meer dan 40 landen wereldwijd

Na de lunch vervolgen we dag met een highlight wandeltour door Riga met diverse (culturele) stops. 

  • Door botanisch park
  • Bezoek aan Blackheads House
  • Proeverij in de Black magic bar (met recht magic bar!) 
  • Bezichtigen van  domkerk


Vrijdag 27 september, dag 3

Te gast bij Nederlandse ambassade in Finland en interessante ontmoeting met de ambassadeur en twee Nederlandse ondernemers. Vervolgens doorreis naar Riga.

Donderdag 26 september, dag 2
Rondleiding Sofia Future Farm, zakelijke meeting met ondernemer Markus Myhrberg, Lexia (klik hier voor de presentatie van Markus) en bezoek van Koepala, ontwikkelt innovatieve verpakkingsoplossingen voor afhaalmaaltijden. Door naar de allereerste ecologische Finse designsauna Loyly.

Mooie sprekers bij Sofia Future Farm. Presentatie Janne Asikainen, jong bedrijf Koepala, presentatie Markus Myhrberg over zaken doen met Finland en de juridische kanten ervan. Daarna presentatie van Raoul Grünstein over concept Sofia Future Farm.

Daarna lunch bij Finse sauna, kunnen we niet omheen als we in Finland zijn. Kleinschalig, mooi, natuurlijke materialen. Prachtig uitzicht buiten.

Woensdag 25 september, dag 1
09.50 uur – vertrek Schiphol. Reisdag, 1 uur tijdsverschil, kennismaken met elkaar en met Helsinki (stadswandeling met gids).
Lunch en pitches met deelnemers.

Tour door Helsinki met gids Maria! Fantastische vrouw, die niets ontgaat van wat wij opmerken!


Prachtig groen Helsinki, met mooie gebouwen en kerken

Helsinki is een van de koplopers op het gebied van duurzaamheid. Zo lanceerde de stad in 2018 een plan waarmee de stad in 2035 CO2-neutraal zal zijn; maar liefst 15 jaar eerder dan de oorspronkelijke doelstelling. Finnen lopen op veel gebieden voor op de rest van Europa, onder andere op het gebied van technologie, maar ook op het gebied van onderwijs, de medische zorg en wetgeving.

Riga is niet alleen de hoofdstad van Letland, maar ook het economische en financiële centrum van het land. De stad is in haar eentje verantwoordelijk voor de helft van het bruto binnenlands product, de helft van de export en de helft van de werkgelegenheid. Door haar gunstige geografische ligging is Riga van oudsher een knooppunt van handel en financiën. Tegenwoordig is high tech een belangrijke sector, samen met productie, transport, toerisme en IT.

Gezien het klimaat van deze bestemmingen en het aantal uren daglicht, vindt de ledenreis wat eerder plaats dan u van ons gewend bent. We reizen van 25 tot en met 29 september 2019. In het vijfdaagse programma bezoeken we Helsinki en Riga, waarbij u zakelijke kansen ontdekt door interessante bedrijfsbezoeken en netwerkgelegenheden. Daarnaast maakt u uiteraard ook kennis met de cultuur van beide bestemmingen.

Deze reis organiseren wij wederom met Rientjes & Partners!

Contact
Marsha Krosenbrink, VNO-NCW Midden, telnr. 055-7601618