VNO-NCW Midden ledenreis 2019: Helsinki en Riga!

Ook dit is VNO-NCW Midden. Ieder jaar organiseren wij een “culturele reis”, speciaal voor leden van de vereniging. Dit jaar gaan we naar twee bijzondere Europese bestemmingen, namelijk Helsinki & Riga! Het thema van deze ledenreis is ‘High tech en duurzaamheid’.

Helsinki is een van de koplopers op het gebied van duurzaamheid. Zo lanceerde de stad in 2018 een plan waarmee de stad in 2035 CO2-neutraal zal zijn; maar liefst 15 jaar eerder dan de oorspronkelijke doelstelling. Finnen lopen op veel gebieden voor op de rest van Europa, onder andere op het gebied van technologie, maar ook op het gebied van onderwijs, de medische zorg en wetgeving.

Riga is niet alleen de hoofdstad van Letland, maar ook het economische en financiële centrum van het land. De stad is in haar eentje verantwoordelijk voor de helft van het bruto binnenlands product, de helft van de export en de helft van de werkgelegenheid. Door haar gunstige geografische ligging is Riga van oudsher een knooppunt van handel en financiën. Tegenwoordig is high tech een belangrijke sector, samen met productie, transport, toerisme en IT.

Gezien het klimaat van deze bestemmingen en het aantal uren daglicht, vindt de ledenreis wat eerder plaats dan je van ons gewend bent. We reizen van 25 tot en met 29 september 2019. In het vijfdaagse programma bezoeken we Helsinki en Riga, waarbij je zakelijke kansen ontdekt door interessante bedrijfsbezoeken en netwerkgelegenheden. Daarnaast maak je uiteraard ook kennis met de cultuur van beide bestemmingen.

Deze reis organiseren wij wederom met Rientjes & Partners!

Meer informatie over het programma, de bestemmingen en de voorwaarden is te vinden op de website www.vno-ncwmiddenledenreis.nl. Via deze website is het ook mogelijk om je aan te melden voor deze reis.

We nodigen je van harte uit op deze inspirerende ledenreis en hopen je te mogen begroeten in het prachtige Finland en Letland!

Wij maken je ook nog graag attent op een voorlichtingsbijeenkomst betreft zaken doen in Letland, georganiseerd door de Letse Ambassade in Nederland en de Letse investeringsoffice te Utrecht op 11 april a.s. Deze bijeenkomst kan bijdragen aan de voorbereiding voor de ledenreis. Lees hier meer over de bijeenkomst.

Contact
Marsha Krosenbrink, VNO-NCW Midden, telnr. 055-7601618