Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

VNO-NCW Twente ondersteunt initiatief private corona teststraat

Nu de wachttijden bij de reguliere teststraten oplopen, groeit de behoefte bij ondernemers op zoek te gaan naar goede alternatieven. VNO-NCW Twente besloot in te spelen op deze vraag en ondersteunde als eerste in Nederland een commerciële teststraat voor bedrijven, uitgevoerd door de Twentse firma Hestia. Binnen enkele minuten zijn medewerkers getest en is de uitslag bekend.

Vijf dagen wachten te lang
Voor veel bedrijven is vijf dagen wachten te lang. Voorzitter Michel ten Hag van de regionale ondernemersvereniging in Twente verwoordde de gevoelens van veel ondernemers. “We willen als bedrijfsleven door. We begrijpen dat de GGD hier ook niets aan kan doen, maar een lange wachttijd drijft de kosten op en zet de productie onder druk. Het is dan logisch dat ondernemers naar alternatieven gaan zoeken. Vandaar dat we bij Hestia uitkwamen.” Ten Hag benadrukt dat normaal gesproken geen commerciële initiatieven van leden worden ondersteund, maar vindt dat je in een crisis soms pragmatisch moet handelen.

Een Twentse oplossing
Xander Schurink is directeur van Hestia. Hij werd enige tijd geleden lid van VNO-NCW Twente. “Het is een win-win situatie. Natuurlijk kunnen alle Twentse bedrijven zich aansluiten bij ons initiatief, maar leden van VNO-NCW Twente hebben een financieel- en tijdsvoordeel. Wij kunnen hun de garantie geven binnen 24 uur getest te worden en binnen 30 minuten de uitslag te hebben.”

De animo is groot
“Vanzelfsprekend hebben we het idee om een commerciële teststraat te ondersteunen bij verschillende Twentse ondernemers getoetst. Het enthousiasme sterkte ons in de gedachte dat we dit echt van de grond moeten krijgen. Het is dan ook fijn aan onze leden te kunnen melden dat we hier onze schouders onder zetten”, aldus regiomanager Tom Masselink van VNO-NCW Twente.

Contact
Tom Masselink, regiomanager VNO-NCW Twente, masselink@vno-ncwmidden.nl, telnr. 06 – 533 509 89.