Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

We kijken vooruit

“Ondanks de enorme veerkracht van ondernemers, ontvangen we bijna dagelijks berichten van ondernemers die het moeilijk hebben en jarenlang werk in rook op zien gaan en hun medewerkers in een uitkeringssituatie zien belanden”, aldus Karel Heijink, directeur VNO-NCW Midden en MKB-Nederland Midden. Bedrijfsinformatiespecialist Graydon geeft aan dat één op de vijf bedrijven momenteel zwaar te leiden heeft onder de coronacrisis. Slechts twee op de vijf bedrijven zijn nog in staat om de bedrijvigheid voort te zetten.

Marcel Hielkema, voorzitter VNO-NCW Midden: “Met nog ongeveer twee weken van strenge lockdown maatregelen, moeten we straks – stapje voor stapje met de gezondheid en veiligheid voorop – de economie weer aan de praat krijgen. De steunmaatregelen geven verlichting, maar redden de economie niet.  Daarom moeten we nu al in gesprek over herstelplannen voor de (regionale) economie. Daarnaast moet de 1,5 meter economie handen en voeten krijgen, bijvoorbeeld in de vorm van duidelijke protocollen zoals die er nu al zijn voor de detailhandel, bouw en techniek”. Branches werken nauw samen met de overheid aan het vormgeven van protocollen voor verantwoord werken, in de hoop dat op een gegeven moment een aantal sectoren de deuren kunnen openen op basis van vergelijkbare protocollen. Morgen komen 35 branche gerichte protocollen beschikbaar.

Wij doen een oproep aan u, om gebruik te maken van de vindingrijkheid van ondernemers door samen in gesprek te gaan om invulling te geven aan herstelplannen voor de (regionale) economie passend binnen de 1,5 meter samenleving. Dit kunt u bijvoorbeeld doen door een ondernemerspanel te organiseren. Een ondernemerspanel geeft inzicht in de behoefte van ondernemers, effectieve acties voor de herstel- en opbouw fase en monitort de gevolgen van de crisis. Onder andere in de provincie Gelderland hebben VNO-NCW Midden, MKB-Nederland Midden, de provincie Gelderland en Oost-NL de handen ineen geslagen om een ondernemerspanel te organiseren voor de Gelderse ondernemers.

Wilt u ook samen invulling geven aan de herstelplannen voor de economie passend binnen de 1,5 meter samenleving? Mail dan een verzoek naar corona@vno-ncwmidden.nl en we nemen graag contact op.