Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Voorzitter VNO-NCW op werkbezoek in Arnhem

22-10-2021 – Op 15 oktober jl. was de voorzitter van VNO-NCW, Ingrid Thijssen, op werkbezoek in Arnhem. Dit bezoek stond in het teken van de visie van de werkgeversorganisatie op brede welvaart in combinatie met de krapte op de arbeidsmarkt en de mogelijkheden om onbenut arbeidspotentieel te begeleiden naar werk. Vandaag was voorzitter VNO NCW, Ingrid Thijssen, op werkbezoek in Arnhem.

De middag begon met een rondleiding door de Intratuin in Arnhem, waar zij sprak met medewerkers van arbeidsontwikkelbedrijf Scalabor over hun ervaring om vanuit een afstand tot de arbeidsmarkt nu weer een baan te hebben waar ze hun talenten in kunnen zetten. De Intratuin in Arnhem is een voorbeeld voor sociaal ondernemerschap waar werkzoekenden worden opgeleid voor banen in de Retail, logistiek en de horeca.

Daarna volgende een gesprek over armoede, financiële zelfredzaamheid, laaggeletterdheid en opleiding. Onderwerpen die een belemmering vormen om mensen arbeidsfit te maken. Doel van dit gesprek was om Ingrid Thijssen te informeren over wat het bedrijfsleven en gemeente in de regio al doen in het terugbrengen van armoede en laaggeletterdheid. Ook is er gesproken over het belang om de kennis, ervaring, faciliteiten en werk van arbeidsontwikkelbedrijven te behouden om op die manier werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt te begeleiden naar werk en het bieden van een vangnet wanneer nodig.

Ingrid Thijssen toonde zich onder de indruk van de maatschappelijke inzet en betrokkenheid van de Arnhemse ondernemers. “Zij doen precies wat ook in onze nieuwe koers centraal staat: dat ondernemers medeverantwoordelijkheid kunnen en willen nemen voor de maatschappelijke vraagstukken van deze tijd. Alleen met elkaar – overheid, maatschappelijke partijen en ondernemers – maken we Nederland inclusiever en duurzaam.”

Aan het gesprek namen deel Ahmed Marcouch, burgemeester van Arnhem en initiator van de landelijke aanpak investering achterstandswijken waar VNO NCW zich ook achter heeft geschaard; Melvin Kolf, initiator van Presikhaaf University die werken met jongeren in de wijk; Desiree Kuipers van de Moedige Dialoog die bedrijven helpen met het aangaan van het gesprek met medewerkers met financiële problemen en Jenny Doest van bibliotheek Rozet over laaggeletterdheid.

Ilko Bosman en Marcel Hielkema waren als respectievelijk voorzitter VNO-NCW regio Arnhem-Nijmegen en voorzitter VNO-NCW Midden gastheren van deze middag. “De toegevoegde waarde van ons is dat wij goed zijn als spin in het web om partijen bij elkaar te brengen. Wij faciliteren cohesie tussen de diverse goede initiatieven. Door kennis samenbrengen bereik je meer.“ aldus Marcel Hielkema.