Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Voorzitter VNO-NCW regio Zwolle: versnellen op aanpak stikstof moet en kan in de regio

Ruim 150 ondernemers en bestuurders uit de regio Zwolle hebben elkaar weer live kunnen ontmoeten op een feestelijke bijeenkomst op 8 september jl. bij Den Alderink in Laag Zuthem. Tijdens deze bijeenkomst -een initiatief van VNO-NCW regio Zwolle en MKB-Nederland Regio Zwolle in samenwerking met de Rabobank- werd ingegaan op de veerkracht die ondernemers in de coronacrisis hebben getoond en de kansen en uitdagingen waar ondernemers nu voor staan.

Laurens de Lange, voorzitter VNO-NCW regio Zwolle, gaf aan trots te zijn op de ondernemers. Er is pijn geleden en veerkracht getoond. De Lange was blij met de samenwerking met de gemeenten in Regio Zwolle in de crisisperiode. “We hebben ons samen ingezet om goed in contact te zijn met ondernemers in de regio. De essentie zit niet in een overzicht van cijfers en analyses, maar in de vraag of we met elkaar in contact zijn. Dat is gelukt. We hebben ervoor gekozen om ondernemers actief op te zoeken. Dat hebben we samen met onze partners in de regio gedaan. De kern is eenvoudig: zoek ondernemers op en vraag hoe het echt gaat.” De Lange is positief over de toekomst. De economie herstelt en bedrijven veren op. Dat wil niet zeggen dat er geen uitdagingen zijn. We hadden en hebben krapte op de arbeidsmarkt. Dat betekent: leren omgaan met schaarste en blijven investeren in de ontwikkeling van mensen.

Daarnaast ziet de Lange de stikstofproblematiek als tweede grote uitdaging. Gelukkig hebben ondernemersorganisaties, de landbouw en natuurorganisaties de handen ineen geslagen. Samen willen deze partijen de impasse doorbreken. Pas als we dat doen zijn we in staat om weer de woningen te bouwen die we nodig hebben. Versnellen betekent: handen uit de mouwen in de regio. De voorzitter van VNO-NCW regio Zwolle doet een aanbod en een oproep: “Ons aanbod is samen met natuur-, milieu- en landbouworganisaties heel gericht in kaart brengen waar ondernemers vastlopen en waar we kansen zien. Onze vraag aan de provincie en gemeenten is: bundel jullie expertise en zet alles op alles om de woningbouw te versnellen.”

Van Werven Plastic Recycling winnaar Circulair Ondernemen Award
Onderdeel van het programma deze middag was ook de uitreiking van de Circulair Ondernemen Award, een initiatief van stichting DORZ (Duurzaam Ondernemend Zwolle). Na een spannende eindstrijd kwam Van Werven Plastic Recycling als winnaar uit de bus. Het was voor de jury niet eenvoudig om tot een winnaar te komen. Het niveau van de genomineerde bedrijven was hoog, tot het laatst toe was het een nek-aan-nek race. Van Weven Plastic Recycling sprong er uiteindelijk bovenuit. Ton van der Giessen vertelt meer over de maatschappelijke doelstellingen van het bedrijf in deze video.

Ook in 2021 wordt er weer een Circulair Ondernemen Award toegekend. Aanmelden kan op de website van DORZ tot 1 november 2021. De uitreiking vindt plaats op 6 januari 2022.