Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Foto: Pixabay

Voucherregeling voor industrie Oost-Nederland

Om de industrie en daarmee het toekomstige verdienvermogen van Oost-Nederland veilig te stellen is expertise nodig die bij veel industriële bedrijven onvoldoende aanwezig is. De provincies Overijssel en Gelderland stellen daarom samen financiële middelen beschikbaar voor het ondersteunen van 20 industriële bedrijven met een voucher ter waarde van maximaal € 20.000 per bedrijf. Bedrijven die hiervoor in aanmerking willen komen, kunnen een aanvraag indienen bij BOOST Smart Industry. VNO-NCW Midden is partner van BOOST en direct betrokken bij de totstandkoming van deze regeling.

Aanpassen aan nieuwe werkelijkheid

De gezamenlijke, extra financiële stimulans van de provincies is een reactie op het actieplan “Redden én beschermen industriële vitaliteit Oost-Nederland van BOOST Smart Industry, het Oost-Nederlandse platform voor de industrie. Zij merkt op dat de coronacrisis ervoor zorgt dat de industriële bedrijven het zwaar hebben of gaan krijgen. De industrie wordt getroffen in liquiditeit en omzet en zal zich moeten aanpassen aan een nieuwe werkelijkheid. BOOST Smart Industry concludeert dat industriële bedrijven hier steun bij nodig hebben, omdat het expertise vraagt die de bedrijven veelal zelf niet in huis hebben. “We moeten nu samen in actie komen en alles doen om de vitale maakindustrie te houden!”, aldus initiatiefnemer Piet Mosterd van AWL uit Harderwijk en BOOST kopgroeplid.

Doelgroep

Je bedrijf:

  • valt onder de industrie.
  • is gevestigd in Overijssel of Gelderland.
  • was economisch gezond op 1 januari 2020 en is substantieel geraakt door de coronacrisis en verkeert op dit moment niet in liquidatie of faillissement.
  • heeft in de jaren 2018, 2019 en 2020 in totaal niet al meer dan €180.000,- aan de-minimis-steun ontvangen.

Criteria en voorwaarden

De voucher bedraagt maximaal €20.000,-. De voucher dekt maximaal 80% van de kosten. Uw eigen bijdrage bedraagt minimaal 20% van de kosten. Oost-NL is uitvoerder van de regeling.

Lees hier alle voorwaarden en criteria

Contact

Bij vragen over de voucherafhandeling kunt u contact opnemen met Oost NL, bij voorkeur via boostvitaal@oostnl.nl. Of u belt met Oost NL via 088 667 01 00 en vraagt naar Judy de Leeuw of Eileen Geelhoed.

Contactpersoon VNO-NCW Midden

Rob Oostermeijer, hoofd beleid