Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Vraag en aanbod op de arbeidsmarkt bij elkaar brengen

Aan de slag in……
We brengen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt bij elkaar

VNO-NCW Achterhoek zet zich in voor beschikbaarheid van goed personeel bij het Achterhoeks bedrijfsleven. Daar hoort ook een inclusieve arbeidsmarkt bij. In dat kader attenderen we je graag op enkele digitale sessies die het Werkgevers Servicepunt Achterhoek (WSPA) organiseert. Je kunt deelnemen als je vacatures hebt waarvoor je kandidaten via het WPSA wilt werven of je kunt je vacatures neerleggen bij het WSPA.

Het Werkgevers Servicepunt Achterhoek (WSPA) is het aanspreekpunt en de strategische partner voor werkgevers in de Achterhoek voor vragen over Werving, Selectie en Nazorg, (Om)Scholing, Grensoverschrijdend werken, Subsidiemogelijkheden, Bedrijfsadvies inclusieve Arbeidsorganisatie en Social Return on Investment. Daarmee willen ze een inclusieve arbeidsmarktregio creëren, bevorderen en behouden waarbij ze toegankelijk zijn voor werkgevers en daarnaast zorgdragen voor gelijke kansen voor werkzoekenden.

Het WSPA begrijpt wat je als werkgever bezighoudt en willen je ondersteunen met passende dienstverlening. Daarvoor analyseren ze de arbeidsmarkt en haar ontwikkelingen in de verschillende sectoren. Zo kunnen ze je vragen beantwoorden en helpen met het oplossen van personele vraagstukken of problemen binnen je onderneming.

Vanaf 2021 organiseert het WSPA digitale activiteiten voor werkgevers en werkzoekenden. Als publieke dienstverlener brengen ze vraag en aanbod op de arbeidsmarkt bij elkaar. Eén van de activiteiten heet “Aan de slag in..”.  Tijdens deze maandelijkse digitale sessie staan er meerdere sectoren of een thema centraal. Werkzoekenden kunnen zich aanmelden om op deze dag digitaal in gesprek te gaan over de actuele vacatures in de sector en de actuele (om)scholingstrajecten.

Bent je als werkgever op zoek naar personeel? Neem dan gerust contact met het WSPA op! Zij staan graag voor jou als werkgever klaar om de mogelijkheden vanuit kosteloze dienstverlening te bespreken. Wilt je bijvoorbeeld dat ook jouw vacature wordt besproken tijdens één van onze digitale activiteiten met werkzoekenden? Dan is het mogelijk om als bedrijf deel te nemen aan onze digitale “Aan de slag in..” sessies. Afhankelijk van de vraag maken zij aanvullende afspraken over hoe het werving- en selectieproces verloopt.

De volgende digitale ‘Aan de slag in..’ sessies staan nu gepland op:

Donderdag 27 mei : voor alle sectoren maar primair voor techniek-maakindustrie-logistiek
Donderdag 24 juni: voor alle sectoren maar vooral voor zorg en welzijn
Donderdag 26 augustus

Voor meer informatie kun je contact opnemen met de regiomanager van VNO-NCW Achterhoek; Wilma Elbertsen, 06-21170437 of rechtstreeks met het Werkgevers Servicepunt Achterhoek door te bellen naar 088-365 04 00 of een e-mail te sturen naar info@wspachterhoek.nl o.v.v. ‘Aan de slag in’.