Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Wat geven ondernemers aan: de uitkomst van de Regio Zwolle belactie

Sinds maart 2020 kampt Nederland met de gevolgen van Covid-19. De sociale en economische gevolgen van dit virus zijn we de coronacrisis gaan noemen. Ondernemers zagen zich geconfronteerd met ongekende maatregelen en staan nog steeds voor grote uitdagingen. Aanleiding om begin 2021 een actie te starten. Deze stond in het teken van aandacht geven, een luisterend oor bieden en meer bekendheid geven aan de onderdelen van de brede dienstverlening aan ondernemers in Regio Zwolle. Een actie onder ondernemers die een aanvraag deden voor NOW2.

Kracht van regio Zwolle
Een brede regionale coalitie belde met 2000 collega-ondernemers in de regio, om te vragen naar de impact van de crisis op hun bedrijf. Van deze coalitie maakt een team van ondernemers deel uit. Dit team is opgericht vanuit leden van de werkgeversorganisaties VNO-NCW regio Zwolle en MKB-Nederland Regio Zwolle en staat onder aanvoering van Paul Veld, bestuurslid van VNO-NCW Regio Zwolle. ”Met deze belactie maken we gebruik van de collectieve intelligentie in onze regio. Het was heel bijzonder om de dynamiek en energie tijdens het bellen te ervaren. Als een collega-ondernemer belt om te praten over hoe de zaken ervoor staan, komen de verhalen vanzelf los. Het is dan veel makkelijker om als ondernemers onder elkaar, samen te analyseren waar de problemen liggen en hoe die zijn op te lossen. Door te schakelen met experts van de Regio Zwolle Brigade (zoals bijvoorbeeld het Werkgeversservicepunt Regio Zwolle en Kennispoort) komen de vragen van de ondernemers daar terecht waar ze thuishoren. Uit de opgehaalde informatie kunnen we ook weer vervolgstappen zetten om de ondernemers in onze regio nog beter van dienst te zijn. In deze samenwerking voel je de kracht van de regio Zwolle, waarbij we partijen bij elkaar brengen en verbindingen realiseren.”

Vervolgstappen
Het resultaat en de meerwaarde van deze aanpak is vastgelegd in het rapport ‘Wat geven ondernemers aan – De uitkomst van de belactie’. De conclusies worden gebruikt om de lokale en regionale overheid te informeren over de behoefte van ondernemers, de dienstverlening hierop aan te passen en de publiek-private samenwerking voor het voetlicht te brengen.

Met het publiceren van het rapport wordt de ondersteuning niet stopgezet. Ondernemers uit de regio Zwolle die behoefte hebben aan persoonlijk contact kunnen zich nog steeds melden via www.samenuitdecrisisregiozwolle.nl. Op deze website is uiteraard ook alle informatie te vinden over de inzet van het ondernemersteam.