Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Zestig activiteiten en demonstraties op Techniekdag voor jongeren

De jaarlijkse Techniekdag Achterhoek vindt dit jaar plaats op zaterdag 16 maart, met als gastheer Polyketting-Intralox in Zelhem. De Techniekdag is de ideale mogelijkheid voor jongeren om kennis te maken met techniek en technologie. Deze dag is een initiatief van VNO-NCW Achterhoek en de thematafel Onderwijs & Arbeidsmarkt in nauwe samenwerking met het regionale bedrijfsleven en de regionale onderwijsinstellingen.

Op deze dag kunnen bezoekers zien en beleven wat de Achterhoek zo interessant maakt op het gebied van techniek, ICT, energie, design en onderwijs.
De Techniekdag wordt georganiseerd om meer jongeren te interesseren voor een opleiding/toekomst in de techniek. Bedrijven uit de Achterhoek organiseren hiervoor speciaal voor de jeugd technische doe-activiteiten op diverse vakgebieden binnen techniek en technologie. Daarmee laten we jongeren zien hoe breed technische vaardigheden ingezet worden en hoe techniek kan bijdragen aan het oplossen van vele maatschappelijke vraagstukken.

Week van de Techniek
De Techniekdag is de afsluitende dag van de Week van de Techniek. Tussen 11 en 15 maart gaan ongeveer 400 basisschoolleerlingen op bezoek bij innovatieve bedrijven. Dit jaar zetten heel veel bedrijven hun deuren hiervoor open. Daarnaast krijgen leerlingen les over Jouw Energie van Morgen, dit programma wordt aangeboden door de Rijksuniversiteit van Groningen. Op 14 en 15 maart staat het reizend laboratorium waarin deze lessen worden gegeven in Hengelo en Zelhem. Leerlingen uit groep 5 en 6 worden getrakteerd op een les over klimaat en waterzuivering. Op drie scholen in de gemeente Bronckhorst doen leerlingen uit de groepen 1 t/m 4 mee aan het project Beeldenbrekers.

Zelf aan de slag
Op de Techniekdag kunnen jongeren zelf een robot bouwen, werken met een 3d-printer en VR-opdrachten uitvoeren. Ook kan er gewerkt worden met metaal,  kunststof, wordt er gemetseld en staan er veel verschillende voertuigen.

De Techniekdag is met name bedoeld voor jongeren tussen de 8 en 14 jaar en de toegang is gratis. De Techniekdag vindt zaterdag 16 maart plaats van 10.00 – 16.00 uur bij Polyketting-Intralox in Zelhem. Tegelijk met de Techniekdag stelt Polyketting haar productiehallen ook open voor ander publiek. Belangstellenden zijn van 10.00 – 16.00 uur van harte welkom.
http://nl.polyketting.nl/

Doet u mee?
Samen maken we de Techniekdag tot een succes. Wilt u als bedrijf meewerken aan de Techniekdag door tijdens de dag een technische doe-activiteit aan te bieden aan jongeren, dan horen we dat graag. Daarmee helpt u ons om de Techniekdag tot een nog groter succes te maken en daarmee is uw bedrijf ook zichtbaar bij de bezoekers (jongeren en hun ouders).

We organiseren jaarlijks een Techniekdag Achterhoek en een grensoverschrijdende Techniekdag. Mocht het niet uitkomen om in maart deel te nemen maar wel bij een volgende Techniekdag, dan horen we ook graag van u.

http://techniekdag.nl/achterhoek/

Contact
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met regiomanager Wilma Elbertsen of telnr. 06-21170437