Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

ZomerOndernemer van start in de Stedendriehoek

Ook in de Stedendriehoek is de ZomerOndernemer officieel van start! Een groep van maar liefst twintig ondernemende jongeren zijn van start gegaan met een driedaagse training waarvoor ze onder andere te gast waren bij de Rabobank in Zutphen en een workshop kregen van BonsenReuling. Gedurende deze training stonden ondernemerschap en wat daar zoal bij komt kijken centraal, bijvoorbeeld boekhouding en het verder uitkristalliseren van hun eigen ondernemersidee.

De ZomerOndernemer helpt jongeren tussen 15 en 22 jaar met het starten van hun eigen bedrijf tijdens de zomervakantie. De jongeren krijgen steun van professionele begeleiders die hen o.a. training en tips geven. Het duurt ongeveer zes weken en na afloop bepalen de ondernemende jongeren of zij verder willen met het bedrijf. Primair richt de ZomerOndernemer zich op het ontwikkelen van ondernemerskwaliteiten en het bevorderen van zelfstandig ondernemerschap. Ook VNO-NCW Midden ondersteunt de ZomerOndernemer om gezamenlijk bouwstenen te leggen voor de toekomstige ondernemers en ondernemende werknemers.

Bij de Gasfabriek in Deventer, één van de bruisende ondernemersplekken in de regio, heeft de winnaar van de ZomerOndernemer 2018 een presentatie gegeven over haar bedrijf: Fleur Presents. Fleur Huijs heeft een bedrijf opgericht die presentatietrainingen voor scholieren en studenten verzorgd. Ze heeft de toekomstige ondernemers vertelt hoe ze steeds in staat is om meerwaarde te creëren voor haar klant en hoe ze nieuws genereert waaronder dankzij haar deelname aan de Elske Doets Young Ladies Business.

Wat staat er nog meer op de agenda?

Voor de jongeren staat er nog  een bezoek aan Retulp Apeldoorn op de planning en op 14 augustus bezoeken ze de Koninklijke Auping in Deventer. Wil je meer weten over de ZomerOndernemer in de Stedendriehoek, ga dan naar https://www.zomerondernemer.nl/stedendriehoek/.