Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Foto: TechniekBeeldbank.nu

1000 vergoedingen voor ontwikkelingsdagen Gelderse werknemers in de techniek

Gelders Vakmanschap, het gezamenlijke actieplan van de technische branches in Gelderland, stelt 1000 vergoedingen beschikbaar om werknemers inde techniek op te leiden. Dit is een aanvulling op het Actieplan 2.0, waarin een leven lang ontwikkelen in het mkb centraal staat. De corona-pandemie zet het stimuleren van dit thema onder druk. Met de 1000 ontwikkelingsdagen willen de branches werknemers blijven stimuleren om zich te ontwikkelen.

Middelen en instrumenten
In Gelders Vakmanschap 1.0 bleek dat MKB werkgevers zonder HRM-afdeling beperkt gebruik maakte van de mogelijkheid om scholingsvouchers in te zetten voor in-, door en zij-instroom. Deze MKB-ers leven vaak met de waan van de dag en hebben minder aandacht voor het thema levenlang ontwikkelen. Met subsidie van de provincie Gelderland wordt in het actieplan Gelders Vakmanschap 2.0 mogelijk gemaakt dat verbindingscoaches MKB bedrijven bezoeken om deze werkgevers en hun
werknemers te enthousiasmeren én hen rechtstreeks de weg te wijzen naar beschikbare middelen en instrumenten voor een levenlang ontwikkelen. Daar hebben werkgevers profijt van en de positie van werknemers op de arbeidsmarkt verbetert. Via deze weg wil Gelders Vakmanschap MKB-bedrijven bewustmaken van het belang van stimuleren van leercultuur.

Verbindingscoaches ondersteunen werknemers bij het aanvragen van de vergoeding
De vergoedingen worden aangevraagd via de website Gelders Vakmanschap. De verbindingscoach neemt contact op met de aanvrager, kijkt of de aanvraag voldoet aan de voorwaarden –die ook te vinden zijn op de website- , ondersteunt bij het indienen van de aanvraag en het contact leggen met de opleider. De vergoeding wordt overgemaakt naar de opleider.

De verwachting is dat er een grote vraag naar de ‘vergoeding ontwikkelingsdag’ is. Op de website wordt wekelijks aangegeven hoeveel vergoedingsmogelijkheden er nog beschikbaar zijn. Ga voor meer informatie, voorwaarden en aanmelden naar de website van Gelders Vakmanschap.