Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Gecoördineerde inzameling van digitale apparaten voor kwetsbare groepen

Publieke en private partijen slaan de handen ineen voor mensen die in deze tijd achterblijven omdat ze niet over digitale middelen beschikken. Met #allemaaldigitaal nemen NLdigital en Alliantie Digitaal Samenleven het initiatief om gebruikte en nieuwe laptops en tablets op grote schaal gecoördineerd in te zamelen. Deze komen terecht bij Nederlanders die nu niet digitaal mee kunnen doen.

Op de website www.allemaal-digitaal.nl kunnen donateurs terecht met hun digitale apparaten. Mensen die hulp nodig hebben worden bereikt via instanties bij wie ze al bekend zijn. Zo helpt SIVON om kinderen te bereiken en haalt o.a. Seniorweb de vraag op vanuit ouderen. Ook andere organisaties kunnen zich melden met hulpvragen vanuit hun doelgroepen. Gezien de schaal van de hulpvragen zal #allemaaldigitaal wel prioriteiten stellen.

 

Kwetsbare groepen niet op achterstand

Door de Corona-maatregelen zijn Nederlanders massaal gebruik gaan maken van digitale technologie om sociale contacten te onderhouden, te leren, werken of om belangrijke zaken te regelen. Mensen die niet over de middelen beschikken om digitaal mee te kunnen dreigen hierdoor te geïsoleerd te raken of op achterstand te komen. Zo hebben duizenden kinderen nog geen laptop of tablet.

 

Gecoördineerde aanpak: #allemaaldigitaal

Diverse organisaties zijn al bezig met oplossingen voor dit probleem. Vorige week kregen 6.800 leerlingen al een laptop dankzij een subsidie van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW). Om versnippering tegen te gaan én mensen te bereiken die minder zichtbaar zijn, slaan de overheid, maatschappelijke organisaties en de ICT-sector de handen ineen om de inzameling van digitale apparaten gezamenlijk te organiseren. Het initiatief #allemaaldigitaal brengt vraag, aanbod én technische ondersteuning bij elkaar.

 

Oproep aan iedereen: doneer laptops en tablets

Om zo snel mogelijk de benodigde aantallen in te zamelen, roept #allemaaldigitaal op om grote partijen laptops en tablets te doneren. Daarom worden in eerste instantie geen individuele donaties gevraagd. Nieuwe laptops of tablets zijn uiteraard ook welkom. Doneren kan op dezelfde manier: via het formulier op www.allemaal-digitaal.nl. Geef bij de opmerkingen aan dat het nieuwe apparaten betreft. Ondernemers met vragen kunnen contact opnemen met NL Digital via allemaaldigitaal@nldigital.nl of bellen naar 06-12 30 61 30.