Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

5 vragen aan…

10-02-2023 – Ruim 100 bestuursleden zetten zich namens VNO-NCW Midden in voor ondernemers in de regio. Wie zijn ze en wat drijft hen? In dit nieuwsbericht 5 vragen aan Koen Knufing, voorzitter Achterhoek, en Aart Kous, bestuurslid VeluweVallei.

Koen Knufing

Wie ben je en wat doe je?
Ik ben Koen Knufing en getrouwd met Wandy. Samen met onze drie dochters, Suze (15), Silvie (13) en Sofia (12) wonen wij in het centrum van de Achterhoek, in Lichtenvoorde. In Enschede heb ik eerst bouwkunde gestudeerd waarna ik een master bedrijfskunde heb afgerond. Al op jonge leeftijd (26) heb ik Marku Bouw BV van mijn vader en zijn compagnon overgenomen. Met Marku Bouw zijn wij actief in de utiliteitsbouw en voeren projecten uit voor het bedrijfsleven en de overheid. Naast Marku Bouw participeer ik in verschillende andere ondernemingen waaronder Mombarg Beton en de Lurvink Groep met vestigingen in Nederland en Duitsland. Omdat ik mij in wil zetten voor het verbeteren van het ondernemersklimaat heb ik een bestuursfunctie aangenomen bij VNO-NCW Midden.

Mijn naam is Aart Kous. Getrouwd met Tanja, vader van 3 zonen. Naast de werkzaamheden voor ons bedrijf trap ik nog graag een balletje op het voetbalveld en ren ik af en toe  over de Veluwse heidevelden en door de Veluwse bossen. Verder is sturen met fiets, motorfiets, auto, vrachtwagen en touringcar een plezierige bezigheid voor mij.

Wat zijn jouw drijfveren als ondernemer?
Koen Knufing:
Als ondernemer kan ik mensen helpen. Omdat mijn passie bij het ondernemerschap ligt, vind ik het prachtig om met mijn bedrijf meerwaarde te kunnen leveren aan mijn klant. Wij geloven er namelijk in dat vastgoed moet bijdragen aan het succes van de klant. Wij ontwikkelen en bouwen dan ook waarbij wij meerwaarde willen leveren in de gebruikswaarde, de belevingswaarde en de toekomstwaarde van het vastgoed. Door mij als bestuurder in te zetten voor VNO-NCW Midden kan ik deze meerwaarde op een breder vlak leveren. Zo kan ik mij nu ook inzetten om de omgeving van de ondernemer en het ondernemersklimaat te verbeteren.

Aart Kous

Aart Kous:
Mijn belangrijkste drijfveren zijn de tevreden klanten, medewerkers die met plezier hun werk doen, menselijke maat en voldoende toegevoegde waarde leveren waardoor ons bedrijf zich kan blijven ontwikkelen. 

Wat is de grootste uitdaging voor de ondernemers in jouw regio?
Koen Knufing:
De Achterhoek kenmerkt zich als een regio waar veel bedrijven actief zijn in de maakindustrie. Door het effect van re-shoring, waarbij productie wordt terug gehaald uit lage loonlanden, zie je een duidelijke groei in werkgelegenheid. Onze grote uitdaging is dan ook nieuwe Achterhoekers te vinden die naast een goede baan ook willen wonen in een fantastische regio. Dat houd in dat wij moeten investeren in woningen en bereikbaarheid, maar ook ons voorzieningenniveau hoog moeten houden.
Aart Kous:
Fysieke ruimte krijgen om te ondernemen is op de West Veluwe, zeker in de kleinere dorpen en kernen,  een grote uitdaging.

Hoe zie je jouw rol als bestuurder?
Koen Knufing:
Vanuit mijn rol als voorzitter VNO-NCW Achterhoek ben ik vicevoorzitter van de Achterhoek Board. Vanuit dit gremium kan ik sturing geven aan de uitvoering van onze Achterhoek visie 2030.  Dit doen we in een unieke samenwerking, waarin maatschappelijke organisaties, ondernemers en overheden samen de koers bepalen. In een open bestuurscultuur en met respect voor elkaar benutten we elkaars netwerk en leren we van elkaar. Met één gezamenlijk doel: de Achterhoek als geheel verder brengen.
Aart Kous:
Via mijn bestuursfunctie bij onze plaatselijke bedrijvenkring ben ik terechtgekomen in het regionale bestuur VNO-NCW VeluweVallei. De gedachte is dat wij als plaatselijk betrokkene de ondernemersbelangen behartigen van de plaatselijke leden/ondernemers naar Den Den Haag en het VNO-NCW beleid van Den Haag naar de plaatselijke achterban.

Wat kun jij voor de leden betekenen?
Koen Knufing:
In 2030 heeft de Achterhoek een sterke bloeiende en innovatieve economie, uitgaande van eigen kracht met een aantrekkelijke arbeidsmarkt. Er is een duurzaam werk-, leer-, woon- en leefklimaat. Met gezonde inwoners en met oog voor de brede welvaart van de inwoners.
Aart Kous:
In ons werkgebied van Putten, Ermelo, Nijkerk en Barneveld ben ik relatief makkelijk bereikbaar. Ondernemers kan ik relatief eenvoudig koppelen aan een VNO-NCW medewerker met verstand van zaken inzake de materie waar deze ondernemers mee worstelen.

Koen Knufing, Marku Bouw BV, telefoon 0544-356000
Aart Kous, Jecor Professioneel BV, telefoon  0341-369636