Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

5 vragen aan…..

28-02-2022 – Ruim 100 bestuursleden zetten zich voor VNO-NCW Midden in voor ondernemers in de regio. Wie zijn dit en wat drijft hen? In dit nieuwsbericht 5 vragen aan …. Pascal Hulsegge, regiobestuurder Stedendriehoek en Arjan Stuij, bestuurslid regio Arnhem-Nijmegen.

Wie ben je en wat doe je?
Ik ben Pascal Hulsegge, 42 jaar jong en woon samen met mijn partner Raymond Schuurman in Deventer. Ik ben arbeidsrecht-advocaat bij JPR Advocaten, waar ik ook voorzitter van het dagelijks bestuur ben. In mijn vrije tijd maak ik graag mijn hoofd leeg door te trainen met mijn personal trainer. Verder ga ik graag uit eten en ben ik bij vrijwel alle thuiswedstrijden van Go Ahead te vinden. Ik hou van gezelligheid. Naast mijn functie bij JPR ben ik bestuurslid bij onder andere VNO-NCW Midden, MKB Deventer, FactorWerk, Moedige Dialoog Salland en de Pure Africa Foundation. Kortom; ik steek mijn handen graag uit de mouwen, zowel voor mijn bedrijf als voor de maatschappij.

Arjan Stuij (53), getrouwd met Dorry en samen hebben we een zoon (Lars) en een dochter (Annabel). Sinds 2015 ben ik directeur bij Poelmann van den Broek advocaten in Nijmegen. De jaren daaraan voorafgaand was ik als directeur actief in de autolease. Hoewel de advocatuur iets heel anders is (ik ben bedrijfseconoom), is het ook “gewoon” dienstverlening waarbij de klant en klanttevredenheid centraal staat; net zoals bij autoleasing. Naast werk sport en lees ik veel. Hoewel ik nu niets meer met auto’s doe, blijft dit toch wel een passie.

Wat zijn jouw drijfveren als ondernemer?
Pascal Hulsegge:
Al sinds ik een klein kind was, wilde ik advocaat worden. Mijn ouders hebben nog geprobeerd mijn blik te verruimen, maar daar was geen beginnen aan. Advocaat moest en zou ik worden. En in die functie (en binnen mijn functie als voorzitter van het dagelijks bestuur van JPR) haal ik veel voldoening en inspiratie uit het feit dat ik kan helpen de problemen van mensen op te lossen. Ook probeer ik binnen al mijn functies verbindingen te leggen tussen ondernemers. Hoe mooi is het, dat ik mensen kan helpen om in hun kracht te komen en om nieuwe kansen te grijpen! En dat doe ik niet alleen voor mijn klanten, maar ook voor JPR. Bij JPR werkt een jong, dynamisch en gedreven stel mensen. Het is mijn taak als ondernemer om voor die mensen de best mogelijk werkomgeving te bieden. Daarom hebben we niet alleen drie prachtige, moderne kantoren (met schommels en een sportruimte), maar geven we onze werknemers ook de ruimte om te ontspannen en om leuke dingen te doen, en daarnaast om zich te ontplooien en het beste uit zichzelf te halen.
Arjan Stuij:
Naar de letter van de wet ben ik geen ondernemer, maar ik durf te zeggen dat ik wel zo denk en handel. Resultaat staat daar bij centraal en dan heb ik het bijvoorbeeld over het optimaal samenwerken van en met collega’s, over trots en over klanttevredenheid. Financiële resultaten vloeien daar uit voort.

Wat is de grootste uitdaging voor de ondernemers in jouw regio?
Pascal Hulsegge:
Op dit moment zie ik vooral krapte op de arbeidsmarkt. Ondernemers worstelen om goed personeel te vinden. En als je dan de juiste persoon op de juiste plek hebt gevonden, is de volgende uitdaging om die persoon daar te houden. Daarvoor is niet alleen een fijne werkplek belangrijk, maar ook het vestigingsklimaat; is er voldoende huisvesting, is het prettig wonen in de omgeving waar je werkt, is er voldoende gelegenheid om na het werk leuke dingen te kunnen doen, zoals sporten of uitgaan?
Verder ligt er tegenwoordig veel nadruk op maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaam ondernemen. De jongste generatie op de arbeidsmarkt vindt dat belangrijk en weegt dat mee in de keuze voor een werkgever. Daarop moet je als ondernemer kunnen inspelen, maar dat is niet altijd eenvoudig.
Arjan Stuij:
In de regio Nijmegen zitten fantastische ondernemers. Los van actuele uitdagingen als gevolg van corona en de daaraan gekoppelde beperkingen (waarvan de impact is sommige gevallen dramatisch is), is de regio en zijn de ondernemers bezig zich (inter-)nationaal te positioneren. Health, High Tech, Food & Energy zijn daarbij de grote gemene delers (Lifeport), naast vele andere succesvolle takken van sport.

Hoe zie je jouw rol als bestuurder?
Pascal Hulsegge:
Ik haal veel energie uit het verbinden van mensen en bedrijven. Daar ben ik ook mee bezig in de verschillende functies die ik uitoefen. Zo werk ik bij FactorWerk aan een gemeenschappelijk platform, waar zowel werknemers als werkgever terecht kunnen voor de juiste match en de juiste verbinding op de arbeidsmarkt. Daarvoor is verbinding nodig tussen ondernemers, gemeentes, vakbonden en het UWV. Ook VNO-NCW Midden draagt daaraan bij, en daar zet ik mij graag voor in.
Arjan Stuij:
Luisteren: wat is de behoefte, waar loopt een ondernemer tegenaan en waar liggen de kansen? Het bredere beeld dat hieruit ontstaat kan meegenomen worden in de gesprekken met stakeholders.
Maar ook: actie. Niet oeverloos deelnemen aan overleggen, waarbij het eigenlijke doel uit het oog verloren dreigt te worden. Overleggen en gremia waarvan de ondernemer vaak geen weet heeft (en die ik zelf soms ook niet begrijp).

Wat kun jij voor de leden betekenen?
Pascal Hulsegge:
In de eerste plaats bied ik een luisterend oor voor alle soorten juridische vragen. JPR is kennispartner van VNO-NCW Midden en daarom kunnen wij op diverse rechtsgebieden veel ondersteuning bieden aan ondernemers, niet alleen doordat wij rechtstreeks benaderd worden, maar ook doordat wij artikelen delen via VNO-NCW Midden en bijeenkomsten organiseren. Verder ligt mijn hart in Deventer, en ik vind het belangrijk om een bijdrage te leveren aan nieuwe kansen in onze regio voor zowel ondernemers als burgers. Ik ben onwijs trots op Deventer en die trots probeer ik elke dag uit te dragen.
Arjan Stuij:
Hun belangen behartigen uiteraard. Door het bundelen van krachten is er veel mogelijk. Een individueel belang (dat er niet toe lijkt te doen), zou heel goed een collectief belang kunnen zijn. Als dit duidelijk is, is realisatie een stuk eenvoudiger. Hoe meer leden we hebben in deze regio, hoe makkelijker dat waar te maken is!