Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

5 vragen aan…

04-04-2022 – Ruim 100 bestuursleden zetten zich voor VNO-NCW Midden in voor ondernemers in de regio. Wie zijn dit en wat drijft hen? In dit nieuwsbericht 5 vragen aan …. Jellard Koers, regiobestuurder Flevoland, en Peter Pors, regiobestuurder VeluweVallei.

Jellard Koers

Wie ben je en wat doe je?
Ik ben Jellard Koers en in het dagelijks leven DGA bij Suplacon Emmeloord. Een toeleverancier plaatbewerking met de focus op h
igh mix / low volume. Samen met mijn vrouw Claire woon ik in Zwolle. Onze 3 kinderen zijn jonge dertigers. Met name onze oudste zoon Antijn zie en spreek ik veel. We zitten namelijk volop in een opvolgingstraject.

Ik ben Peter Pors, vicevoorzitter bij VNO-NCW VeluweVallei en directeur bij PDR strategie en communicatie. Onze kantoren vind je in Den Haag en Ede. Ik ben 39 jaar, heb 3 kinderen en ben nu ruim 20 jaar ondernemer. Ik vind vooral dat communicatie nooit helder genoeg kan zijn. We richten ons met het  adviesbureau op communicatie en draagvlak voor duurzame en circulaire projecten.

Wat zijn jouw drijfveren als ondernemer?

Peter Pors

Jellard Koers:
Als ondernemer geef ik veel aandacht aan het scheppen van perspectief voor de medewerkers. Ik geloof er namelijk in mijn omgeving te stimuleren om verder te denken en niet snel tevreden te zijn met de huidige situatie. En dan bedoel ik zowel professioneel als privé. Een belangrijk onderdeel daarbij is verdere vorming. En dat brengt mij dan in contact met scholen en opleidingslocaties. Zakelijk gezien hou ik van first time right. Om dat te bereiken wil je goed over je zakelijke processen nadenken.
Peter Pors:
We helpen opdrachtgevers praktisch, maar zeker ook strategisch bij het behalen van hun ambities. Ik zie veel echt goede innovaties zoals in de energietransitie die toch aanlopen tegen verkeerde beeldvorming en onjuiste aannames. Die helpen wij uit de weg door participatie en dus betrekken van relevante stakeholders. We zorgen voor de juiste mediastrategie, formuleren van hoofdboodschappen en d.m.v. public affairs werken we aan maatschappelijke, bestuurlijke en politieke versnelling.

Wat is de grootste uitdaging voor de ondernemers in jouw regio?
Jellard Koers:
Een grote uitdaging voor de regio Emmeloord is om gezien te worden door de jonge HBO+ professionals. Het is een punt van aandacht om met deze groep in contact te blijven als ze uitvliegen door het land voor hun verdere opleiding. En qua infrastructuur is er continu aandacht voor het uitbreiden van de verbindingen. Denk aan de N50, maar ook de komende spoorverbinding van Lelystad met Noord-Nederland. Het VNO platform is hier ook actief in.
Peter Pors:
Natuurlijk is dat momenteel het vinden van goede mensen, maar ik zie ook dat het samenwerken een grotere uitdaging wordt. We hebben de afgelopen twee jaar veel gaatjes dichtgelopen om onze eigen ondernemingen door de Covid-uitdagingen heen te loodsen. Het wordt tijd om intern én extern elkaar weer echt te ontmoeten. Ik zie daarom uit naar de live-events en etentjes waar je echt bouwt aan onderling vertrouwen. Hoe goed de digitale meetings ook zijn (en praktisch), we hebben daarmee ook wat verloren.

Hoe zie je jouw rol als bestuurder?
Jellard Koers:
In het bestuur ben ik net zo als in het bedrijf: altijd op zoek naar manieren om verder te komen en de ‘waarom’ vraag stellen. Zonder taboes. Ik geloof namelijk, dat het belangrijk is dat wij in Nederland ons landelijk en regionaal bestuur te vernieuwen. Lees versnellen. Dat is echt nodig om ons snel aan de nieuwe situaties aan te passen. Als voorbereiding ben ik voorstander van de juiste discussies. Denk aan onderwerpen als pensioenen, hospitalen en gerichte (MBO) opleidingen.

Peter Pors:
Wat ik vooral doe is agenderen en verbinden. Er zijn veel initiatieven die elkaar prachtig kunnen versterken. Denk in onze regio aan de Digital Days, Technodiscovery en Trots op Techniek. Stuk voor stuk projecten die jongeren en IT/techniek samenbrengen die veel met elkaar gemeen hebben en elkaar gelukkig steeds meer versterken.

Wat kun jij voor de leden betekenen?
Jellard Koers:
Ik denk dat mijn belangrijkste asset voor de VNO community mijn dynamische inzet gecombineerd met enige ervaring is.

Peter Pors:
Benader mij vooral als je contacten zoekt in de regio Foodvalley. Dit zijn acht gemeenten, met evenveel ondernemerskringen en heel veel initiatieven die helpen het ondernemersklimaat te verbeteren. Zoek je een ingang of verdient jouw idee een versnelling? Of loop je ergens vast? Benader mij gerust.