Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Actualiteiten

Naast het noodpakket dat het Kabinet vorige week bekendmaakte is VNO-NCW betrokken bij meer aankondigingen om de nood voor ondernemers te lenigen:

Bijna alle sectoren geraakt door coronacrisis

De pijn van de coronacrisis wordt bijna overal gevoeld. Dat komt naar voren uit een enquĂȘte onder de leden van VNO-NCW en MKB-Nederland die is uitgevoerd tussen 21 en 23 maart. Bijna alle deelnemende branches (96 procent) ondervinden negatieve gevolgen van de coronacrisis.
Lees hier meer.

Blijf aangifte belasting doen

VNO-NCW roept ondernemers op tijdig aangifte loonheffingen te blijven indienen. Het doen van aangifte heeft geen gevolgen voor het eventueel uitstel dat je zou willen hebben voor het afdragen van de verschuldigde loonheffing. Lees meer op site Belastingdienst.

Wat doen provincies en gemeenten?

VNO-NCW Midden en MKB-Nederland Midden hebben gemeenten in Midden- en Oost-Nederland opgeroepen het voorbeeld van het Kabinet te volgen en met een lokaal noodpakket voor ondernemers te komen. De gemeentes hebben gehoor gegeven aan de oproep van ondernemers en de eerste extra maatregelen zijn bekend gemaakt per gemeente.

VNO-NCW Midden en MKB-Nederland Midden zijn momenteel in nauw overleg met de provincies om ondernemers extra te ondersteunen. Provincie Overijssel heeft als eerste provincie in Nederland vorige week maatregelen aangekondigd. Denk hierbij aan het snelle betalen van facturen en het tonen van coulance bij toegekende subsidies waarvan mogelijk resultaten niet worden behaald. Gelderland heeft begin deze week concrete voorstellen besproken. Zij gaan onder andere de gemeenten ondersteunen met de uitvoering van de maatregelen, zodat ondernemers sneller worden geholpen. Verder willen ze investeringen naar voren halen, zodat nieuwe opdrachten voor ondernemers blijven komen. Ook Flevoland en Utrecht zijn bezig om een steunpakket te formuleren.

Lees hier meer over provinciale steun:
Overijssel
Gelderland
Flevoland
Utrecht