Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Afstandsleren, wat leren we daarvan?!

Sinds begin maart van dit jaar is alles anders. De lockdown in maart, de versoepeling in juli en nu vanaf eind september zijn de teugels weer strakker aangehaald. Thuiswerken is de norm, elkaar ontmoeten en dingen samen ondernemen is lastig.

Dit alles heeft flinke gevolgen, niet alleen op werken maar ook op leren! Die gevolgen op ‘leren’ onderzoeken we: (hoe) hebben bedrijven leren op afstand georganiseerd, wat werkt daarin en wat niet en wat kunnen we hiervan leren en vasthouden voor de toekomst?

Bij leren denk je al snel aan het onderwijs, maar ook in bedrijven wordt voortdurend geleerd. In trainingen of opleidingen en vaak ook gewoon op de werkvloer. Hoe heeft jouw bedrijf dit leren georganiseerd tijdens de lockdown en daarna? En wat kunnen we daarvan leren voor de toekomst.

Het doel is om op basis van de onderzoeksresultaten een regionaal beeld te schetsen van afstandsleren. We willen graag inzicht hebben in welke instrumenten en vaardigheden zijn ingezet in afstandsleren tijdens de intelligente lockdown en daarna, zodat deze structureel ingezet kunnen worden ter ondersteuning van ‘leven lang ontwikkelen’. Daarmee leveren we ook een bijdrage aan het versnellen en verstevigen van de toekomstbestendigheid van de Achterhoek.

Dit onderzoek wordt ondersteund vanuit de thematafel Onderwijs en Arbeidsmarkt waaraan ook VNO-NCW is vertegenwoordigd. We stellen het op prijs als je meedoet en de vragenlijst invult en/of laat invullen.

Wil je meedoen? Klik hieronder.

Vragenlijst manager/directie
https://forms.gle/JExTHcMbCFMp6C1L7

Vragenlijst HR adviseur/opleidingsadviseur
https://forms.gle/1fZR64okd598yq2i8

Vragenlijst werknemer
Https://forms.gle/hnytQyS9oCagbhxs6

Contact:
Wilma Elbertsen, regiomanager VNO-NCW Achterhoek, telnr. 06 – 211 704 37