Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Bedrijfsleven blij met vervroegde verbreding A1 en verdiepen Twentekanalen

Werkgeversorganisatie VNO-NCW Midden heeft verheugd gereageerd op het besluit van minister Cora van Nieuwenhuizen om de verbreding van de A1 versneld uit te voeren. Ook de toekenning van een extra 72 miljoen voor de Twentekanalen is zeer positief ontvangen.

De fileproblematiek op de A1 is al jaren een belemmering voor het bedrijfsleven in Oost-Nederland. Het bedrijfsleven maakt vele verliesuren met als gevolg hoge kosten. Daarom heeft VNO-NCW Midden de afgelopen jaren intensief gelobbyd om de A1 verbreed te krijgen. De aanpak voor verbreding van de A1 gaat een impuls geven voor de bereikbaarheid van het bedrijfsleven in Oost-Nederland en daarbuiten.

Bestuurslid André Pluimers van VNO-NCW Twente reageert enthousiast op beide besluiten.

“De keuze van de minister om de aanpak van knooppunt Azelo-Rijssen en Deventer-Deventer Oost met vier jaar te vervroegen is een slimme zet. De files zouden anders naar deze wegdelen verplaatsen. Ook de noodzakelijke extra bijdrage aan het Twentekanaal zorgt ervoor dat de verbreding nu echt uitgevoerd gaat worden. Ondernemers en regionale overheden hebben immers al geïnvesteerd en deze extra investering van het Rijk is noodzakelijk om de vaarweg echt te verbeteren. ”

Overigens is VNO-NCW Midden ook van mening dat er naast investeren in wegen ook geïnvesteerd moet worden in spoor en slim gebruik van mobiliteit. Eén van de oplossingen is om nog meer te investeren in gedragsveranderingen en spitsmijdende maatregelen.

Contactpersoon
Rob Oostermeijer, VNO-NCW Midden

Lees ook het nieuwsbericht van Rijkswaterstaat over het startsein op 13 maart. (foto: Rijkswaterstaat)