Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Bestuurswisselingen VNO-NCW Achterhoek

Koen Knufing nieuwe voorzitter VNO-NCW Achterhoek

Tijdens het bedrijfsbezoek op woensdag 22 mei jl. bij Meilink Borculo, hebben de leden van VNO-NCW Achterhoek Koen Knufing benoemd tot nieuwe voorzitter van de regio en Henk Tappel tot nieuw bestuurslid.

Koen Knufing (45), woonachtig in Lichtenvoorde, is al bijna 20 jaar DGA van diverse bouw gerelateerde bedrijven. In 2001 heeft hij Marku Bouw BV overgenomen van zijn vader en diens compagnon. In 2013 is Koen een joint venture aangegaan met Mombarg Beton en in 2018 Lurvink-Sikora Malerbetrieb GmbH. De verschillende ondernemingen versterken elkaar door synergievoordeel.

Naast zijn ondernemersactiviteiten heeft Koen ruime bestuurlijke ervaring binnen diverse (belangen)organisaties. Sinds 2014 heeft Koen zitting in het bestuur van VNO-NCW Achterhoek en vertegenwoordigt hij VNO-NCW en Bouwend Nederland in de Regionale Adviesraad Oost van de Kamer van Koophandel. Sinds 2018 maakt hij deel uit van de Achterhoek Board van de Achterhoek Ambassadeurs. Namens VNO-NCW en de leden wil Koen zich inzetten voor de ondernemers in de Achterhoek. Zorgen voor een nog sterker bloeiende economie en een uitstekend werk-, leer-, woon- en leefklimaat.

De persoonlijke drijfveer voor Koen om zo breed bestuurlijk actief te zijn, is zijn wil om zich te blijven ontwikkelen. “Door de samenwerking met diverse uiteenlopende gremia in een triple helix verband maken we gebruik van elkaars netwerken, delen we de kennis en leren we van slimme oplossingen die onze partners bedenken en toepassen”.

Henk Tappel
Henk Tappel, geboren in Assen, studeerde in 1985 af bij de UT als werktuigbouwkundige met specialisatie fijnmechanische techniek en begon zijn loopbaan bij Philips als ontwerper van elektronenmicroscopen. In 2006 werd Tappel algemeen directeur van Frencken Europe BV in Eindhoven, een van de grotere toeleveranciers in de hightech machinebouw, met klanten als ASML, FEI en Panalytical. Na bijna 30 jaar in de Brainport regio te hebben gewerkt, maakte hij in november 2016 de overstap naar Bronkhorst High-Tech BV in Ruurlo om daarmee meerdere zaken met elkaar te combineren: eigen producten met een hoogwaardige technologische component, in de setting van een familiebedrijf en dat ook nog in de Achterhoek, een lang gekoesterde wens. Tappel is ervan overtuigd dat je door samenwerking meer bereikt dan alleen.

Henk Tappel is een van de oprichters van Brainport Industries en tevens lid van diverse adviesraden, zoals TNO Unit Industry en de topsector HTSM. “Ik hoop mijn jarenlange, internationale, industriële ervaring in te kunnen zetten voor een duurzame toekomst van de Achterhoek”, aldus Henk.

Wij wensen Koen en Henk veel succes in hun nieuwe functie.

Het verslag van deze bijeenkomst kunt u hier nalezen.