Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

VNO-NCW Achterhoek te gast bij Meilink in Borculo

Op 22 mei waren de leden van VNO-NCW Achterhoek te gast bij het bedrijf Meilink in Borculo.
De avond stond in het teken van de bestuurswissel waarbij Peter Rikken, voorzitter VNO-NCW Achterhoek en tevens gastheer/directeur Meilink, de voorzittershamer overdroeg aan Koen Knufing.

Peter werd toegesproken door Marcel Hielkema, voorzitter VNO-NCW Midden, en door Koen Knufing. Daarbij werden enkele wapenfeiten van Peter benoemd zoals de N18, bedrijventerreinen, regiegroep Smart Industry en Smarthub en natuurlijk het lidmaatschap van de Achterhoek Board namens de ondernemers. We kennen Peter als iemand die zeer gedreven is, niet schroomt om zijn mening te geven en veel voor VNO-NCW Achterhoek heeft betekend.

Nieuwe regio voorzitter
Koen Knufing neemt het stokje over. Koen draait al een tijd mee in het bestuur als vice voorzitter en heeft ook buiten VNO-NCW Achterhoek ruime bestuurlijke ervaring. We zijn blij dat hij de voorzittersrol oppakt. Koen is geboren en getogen in de Achterhoek en heeft een groot netwerk. Ook vanuit zijn rol in de Achterhoek Board heeft hij ruime ervaring met belangenbehartiging.

Via een filmpje werden Peter en Koen toegesproken door de voormalige voorzitters van VNO-NCW Achterhoek, te weten Anjo Joldersma, Foppe Atema, Gerrit Pillen en Jan-Paul Kiefmann.

Nieuw bestuurslid
Diezelfde avond werd ook Henk Tappel, directeur Bronkhorst, benoemd tot bestuurslid van VNO-NCW Achterhoek. De ervaring van Henk in de industrie en in de Brainportregio is een mooie aanvulling in ons bestuur.
We staan met een sterk bestuur klaar voor onze leden en dragen bij aan en goed sociaal economische klimaat in de Achterhoek en een interessant netwerk voor de leden.

Meilink
Vanzelfsprekend kregen de gasten een inkijkje in het bedrijf Meilink. Tijdens een korte inleiding door Peter Rikken, kregen de leden een beeld van Meilink. Meilink is met 300 medewerkers, 5 productievestigingen, vracht- en transportexperts VPS te Rotterdam en ingenieursbureau IPS Technology marktleider in de Benelux. Ook internationaal behoort het bedrijf tot de top in het industrieel verpakken en werkt het bedrijf voor toonaangevende klanten. Vooral door het onderscheidende concept van de Meilink Chain Solutions.
Vervolgens gaf Ab Kornegoor een presentatie wat Meilink kan betekenen in de keten en hoe ze invulling geven aan securing value.

Na een boeiende rondleiding werd er nog lang nagepraat tijdens de netwerkborrel. Daar waren ook jongeren van het SmartHub Talentprogramma aanwezig om kennis te maken met Achterhoekse ondernemers.

We bedanken Peter Rikken voor de gastvrijheid tijdens dit bedrijfsbezoek en voor zijn jarenlange inzet voor VNO-NCW Achterhoek.