Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Bubbelonië; Wie zegt dat de polder kletst?

Aanleiding

De politiek verandert nog sneller dan het klimaat. Ondertussen weten we met de pensioenen en flexibele contracten geen raad. En wat gebeurt er met de economie? Van lokaal naar wereldschaal, en nu weer terug? Bestaande instituties als vakbonden, werkgeversorganisaties en de politiek bieden geen antwoord op nieuwe vragen. Daardoor steekt wantrouwen de kop op: de polder dreigt ongeloofwaardig te worden.

Nieuwe taal

Die ongeloofwaardigheid heeft te maken met onze taal. Woorden als flexibiliteit, stress, vitaal, inzetbaarheid, human resource management, visie, transparant, selectie, productie, prestatie, succes – het zijn niet onze woorden, het is een financiële taal die ons de mond snoert.

Als wij weer mondig willen worden, is het handig na te denken over onze taal. Dat doen we met Welkom in Bubbelonie. Wij denken dat we nieuwe antwoorden moeten formuleren in de taal van vandaag. Woorden als solidariteit, winst, verantwoordelijkheid, maar ook vrijheid en verbinding leven niet als ze niet ‘onderhouden’ worden.

We denken dat jullie kunnen helpen bij het hervinden van vertrouwen. Dat is lastig, vertrouwen komt te voet en gaat te paard. We hebben jullie hulp nodig om de taal af te stoffen, opnieuw met elkaar in gesprek te raken. Alleen zo kunnen we de dichtgeslibde polder weer leegpompen.

Welke taal vertrouwen we wel? Dat is de vraag, waarbij we jullie hulp inroepen. Zin om mee te doen? Met werkgevers, vakbonden, politici, jongeren en ouderen zoeken we een nieuwe taal voor een nieuwe generatie. Een taal die verbindt. Een taal die openingen biedt om te luisteren. Een taal die bijdraagt aan veranderingen die passen bij een veranderende samenleving.

Kom meepraten en ga meedoen!

Op 7 juni 2019 tussen 13.30 en 17.30 uur organiseert Welkom in Bubbelonie het start event sociale partners in Doorn, op Campus Landgoed Zonheuvel. Met medewerking van de nieuwe Denker des Vaderlands Daan Roovers, voormalig hoofdredacteur van Filosofie magazine en wetenschapsjournalist Mark Mieras.

We noemen het een start event omdat we ons realiseren dat er meer nodig is dan een middag nadenken.
Schrijf je in voor dit event via www.bubbelonie.nl