Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Fotograaf: Peter Lous

Cleantech Regio in het klein

VNO-NCW Stedendriehoek, of accurater, onze eigen Loes Klanderman-Brijker, regiomanager VNO-NCW Stedendriehoek, is de projectaanjager voor de Economische Alliantie Apeldoorn (EAA). Samen met de BKA, gemeente Apeldoorn en Aventus verbinden, vertellen en versnellen we projecten die bijdragen aan een excellent vestigingsklimaat, een toekomstbestendige arbeidsmarkt en de verduurzaming van Apeldoorn.

Feitelijk is de EAA een Cleantech Regio in het klein. Een Triple Helix organisatie op Apeldoorns formaat. Maar wel een die snel resultaten boekt. Snel schakelen, intensief samenwerken, vooruitgang boeken. Dat blijkt uit de bijdragen die alle partners hebben geleverd aan het koersdocument omgevingsvisie, de rapporten ondernemende stad en strategische werklocaties. Alle drie documenten kwamen ongeschonden de gemeenteraad door. Zowel de inhoud, de wijze van samenwerking, alsook de inbreng werden door raadsleden, ambtenaren en wethouder gelauwerd.

Datzelfde enthousiasme bleek uit de laatste bijeenkomst op het NewTech Park in Apeldoorn, de nieuwe hotspot van Economisch Apeldoorn op het Zwitsalterrein. In een periode van een paar uur werden pitches bekroond, aanjaagpremies uitgedeeld, nieuwe ideeën gelanceerd, verbindingen gelegd en afspraken gemaakt. Er werd een oproep gedaan om nieuwe projecten in te dienen. En meteen daarna rolden de nieuwe verzoeken binnen om de Apeldoornse economie te versterken.

Na de bijeenkomst werd lang, heel lang, na geborreld. Dat gebeurt vaker als de ‘vibe’ positief is. Laten wij die vibe koesteren. Tot de volgende bijeenkomst.

Rijn Platteel
voorzitter VNO-NCW Stedendriehoek