Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Fotografie: Roel Kleinpenning

Eerste lichting ‘nieuwkomers in de zorg’ behaalt zorgdiploma

Tijdens een feestelijke bijeenkomst op 22 december 2022 ontvingen vijf deelnemers van de eerste lichting ‘Nieuwkomers in de zorg’ het diploma van de Entree-opleiding ‘Assistent Dienstverlening en Zorg.’ In totaal gingen zeven deelnemers van start met de opleiding. De twee andere deelnemers hebben nog iets meer tijd nodig om de opleiding af te ronden, maar ook zij nemen binnenkort hun diploma in ontvangst.

Het is een bekend verhaal: in de zorg is het lastig om aan voldoende personeel te komen. Tegelijkertijd is het voor nieuwe Nederlanders vaak moeilijk een passende baan te vinden, ondanks dat ze graag aan de slag gaan. ‘Laten we die twee uitdagingen eens met elkaar verbinden’, was de gedachte achter ‘Nieuwkomers in de zorg’. Een project waarin Achterhoekse statushouders die graag willen werken in de zorg, een zorgopleiding doorlopen.

Brede samenwerking

‘Nieuwkomers in de zorg’ is tot stand gekomen vanuit de samenwerking tussen het Graafschap College, UWV, Achterhoeks Talentenfonds Opijver, WerkgeversServicepunt Achterhoek, VNO-NCW Midden, Vitaal Thuiszorg en de Achterhoekse gemeenten. Kort na de start van het eerste opleidingstraject heeft ook MIEP Huishoudservice zich bij het initiatief aangesloten. Deelnemers aan het traject volgen op het Graafschap College een aangepast scholingstraject van ongeveer vijftien maanden. De opleiding richt zich naast het aanleren van zorgtaken ook op het verbeteren van de Nederlandse taal. Daarnaast doen de deelnemers kennis op van de Nederlandse (werk)cultuur.

Verbetering toekomstperspectief

De vijf deelnemers aan het eerste traject verlaten de opleiding niet alleen met een diploma, óók hebben ze allemaal een baan aangeboden gekregen. Deelneemster Samah Diab is erg blij met haar diploma en vertelt over haar ervaring: “Ik heb in korte tijd veel geleerd op school en van mijn begeleider. Bijvoorbeeld hoe ik moet rapporteren over mijn werk. Het lukte steeds beter om Nederlands te praten doordat we op school Nederlandse taalles kregen.”

Kans voor deelnemers én zorgwerkgevers

Bij Vitaal Thuiszorg werken nu drie deelnemers aan het traject. Directeur Esther Hoekzema: “Het is mooi dat we nu de eerste diploma’s hebben kunnen uitreiken. De deelnemers hebben zich in de afgelopen periode ontzettend goed ontwikkeld. Dat horen we ook terug van cliënten bij wie ze aan het werk zijn. Ik ben er trots op dat we in de Achterhoek, met al deze verschillende partijen, een manier hebben gevonden om nieuwkomers op te leiden en werk te bieden in de zorg. De zorg kan ontzettend hard nieuwe medewerkers gebruiken. Met dit initiatief geven we nieuwkomers een kans op werk in onze mooie sector én we geven onszelf de kans op nieuwe medewerkers.”

Inmiddels is een tweede groep nieuwkomers met het opleidingstraject gestart. Voor meer informatie over het traject, klik hier.
Vanuit VNO-NCW Midden is Caroline Rijnbeek, projectmanager Human Capital, betrokken bij dit project: rijnbeek@vno-ncwmidden.nl