Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Bedrijfsbezoek Futurumshop en themabijeenkomst

6 november 2018 | 19.00 - 23.00 uur | Apeldoorn

Op 6 november zijn we te gast bij de FuturumShop in Apeldoorn. Tijdens dit bedrijfsbezoek willen we dieper ingaan op de mogelijk en vooral kansen van E-commerce.  De voordelen hiervan zien we in de praktijk achter de schermen bij Futurum: de grootste online webshop voor wielrenners, mountainbikers en hardlopers in de Benelux.

De hoogstaande service en het ruime assortiment van maar liefst 17.500 producten maakt dat FuturumShop de laatste jaren is uitgegroeid tot marktleider in dit specifieke sportsegment. Ruim een half miljoen wielrenners en mountainbikers wisten FuturumShop al te vinden. Met name de grote beschikbaarheid, gratis en snelle bezorging wordt enorm gewaardeerd. Harmen van der Meulen, oprichter Futurum, deelt met ons zijn visie op het gebied van E-commerce.

Duurzame bezorging
FuturumShop steekt al jarenlang zijn nek uit voor duurzame bezorging. Zo startte FuturumShop
in 2016 al met bezorging per fietskoeriers en is er voor de verpakking van het eigen merk, FUTURUM Quality Gear, bewust gekozen om dit zonder plastic te doen. Op dit moment loopt er ook een pilot met PostNL omtrent bezorging met herbruikbare verpakkingen die tot wel 1.000 keer mee kunnen; een besparing van maar liefst 138 kilo karton per verpakking!

Volop kansen!
Tijdens deze bijeenkomst gaan we in op de kansen van E-commerce. Hiervoor hebben we Dennis Haarman, projectleider E-commerce van MKB Deventer, uitgenodigd. Hij reikt deelnemers handvatten en concrete tips aan om aan de slag te gaan met E-commerce. Bij E-commerce gaat het om verkoop van producten en diensten via het internet. Uit onderzoek blijkt echter dat het Nederlandse bedrijfsleven hierin achterblijft. Slechts 1 op de 8 bedrijven verkoopt online en dat terwijl Nederland het derde land ter wereld is in gebruik van internet, connectiviteit en digitale publieke diensten. Volop kansen dus!

Pak je fiets (auto mag natuurlijk ook) en kom naar Apeldoorn om dit bijzondere bedrijf nader te leren kennen!