Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Bedrijfsbezoek Sel Chemie BV/ Ducona Holland BV

23 mei 2024 | 19.00 - 22.00 uur | Aalten

Je bent op 23 mei a.s. van harte welkom om een kijkje achter de schermen te nemen bij de familiebedrijven Sel Chemie B.V. en Ducona Holland B.V. in Aalten. Beide bedrijven produceren hun goederen in een sterk geautomatiseerde omgeving.

Lees hieronder meer over de bedrijven en hun uitdagingen:

Sel Chemie
Sel Chemie, een familiebedrijf opgericht in 1947, produceert ter plaatse een scala aan producten, waaronder lampolie, vloeibare aansteekmiddelen (voor openhaarden en barbecues), Bio Ethanol en brandgel. Daarnaast vervaardigt Sel Chemie ook huishoudchemicaliën, zoals wasbenzine, terpentine en spiritus. Deze producten worden internationaal geleverd aan onder andere grote retailers. Het proces is sterk geautomatiseerd.

Sel Chemie staat dagelijks voor diverse uitdagingen. Zo streven ze naar duurzamere alternatieven voor hun producten en moeten ze omgaan met complexe wet- en regelgeving omtrent de productie, opslag en verkoop van brandbare goederen.

Ducona
Vanuit de behoefte aan PET flessen voor Sel Chemie is Ducona Holland B.V. opgericht. Aanvankelijk had Ducona alleen Sel Chemie als klant, echter kreeg Ducona al snel vragen van andere afvullers voor PET verpakkingen. Op dit moment heeft Ducona, opgericht in 1991, een grotere omvang dan Sel Chemie. Slechts 3% van de geproduceerde flessen is nog bestemd voor Sel Chemie. De overige flessen worden momenteel geleverd aan externe partijen.

Ducona heeft vooral flinke stappen gezet door leveringen aan de voedingsindustrie, waar het nu een sterke positie heeft in de markt voor onder andere fruitsapflessen. Ook het betreden van andere markten, zoals de productie van PET-potten, heeft bijgedragen aan de sterke groei van Ducona. Op dit moment heeft Ducona een jaarlijkse productiecapaciteit van maar liefst 300 miljoen eenheden.

Uitdagingen hier zijn het voedselveilig produceren van flessen en het managen van de interne logistiek in verband met de hoge productievolumes. Daarnaast is netcongestie een thema en het gebruik van gerecycled PET.

Neem een kijkje in de indrukwekkende wereld van deze productiebedrijven en meld je aan!