Nieuws
Contact

Bezoekadres
Boogschutterstraat 1c
7324 AE Apeldoorn
+31555222606
info@vno-ncwmidden.nl

KvK: 40650351
BTW nummer: NL009890178B01

Bedrijfsoverdracht van alle kanten bekeken!

1 november 2018 | 16.00 - 18.45 uur | Waterschap Rivierenland | Tiel
Wat is mijn bedrijf waard? Hoe geef ik mijn bedrijf door aan mijn kind(eren) zonder dat het ruzie wordt? Op welke manier kan ik de transactie naar een koper soepel laten verlopen? 
Dit is een greep uit de vragen die ondernemers zich stellen bij bedrijfsoverdracht, een complex onderwerp, waarbij je niet over één nacht ijs wilt gaan. Daarom neemt VNO-NCW Rivierenland je in samenwerking met ING, ABN-AMRO en Rabobank mee op reis waar je gaat ontdekken wat er zoal bij een bedrijfsoverdracht komt kijken.Wij zijn zeer verheugd dat Maarten Bouwhuis onze bijeenkomst begeleidt. Maarten Bouwhuis is een veel gevraagd dagvoorzitter en debatleider. Hij onderscheidt zich door zijn bevlogenheid, inhoudelijke scherpte en kwinkslag op het juiste moment.Sinds 2007 is Maarten verbonden aan BNR Nieuwsradio, in 2010 werd hij presentator van de nieuwszender. Maarten is vaste presentator van de event-tak van de FD Mediagroep. Sinds 2013 is hij ook de vaste presentator van de FD Gazellen, de prijzen voor de snelst groeiende ondernemingen van Nederland. Daarnaast presenteert hij de Yacht Challenge en diverse debatten over mobiliteit, finance en technologie.

Maarten staat wekelijks op het podium als dagvoorzitter of debatleider, in opdracht van overheid en bedrijfsleven. Inhoudelijk is hij breed ontwikkeld. Thema’s die veel terugkomen zijn: zakelijke dienstverlening, bank- en verzekeringswezen, retail, duurzaamheid, logistiek, zorg, ruimtelijke ordening, energie, politiek en binnenlands bestuur.

Er zijn vier workshops en tijdens twee break-out sessies kun je één van de onderstaande workshops bijwonen. (dus twee in totaal). Experts belichten elk onderwerp vanuit hun eigen professie en ervaring en voorzien je van waardevolle informatie.

 • Workshop A – De juridische do’s en dont’s rondom bedrijfsoverdracht
  Er wordt ingegaan op veelgemaakte fouten en de meest hardnekkige misverstanden bij bedrijfsoverdracht, gelardeerd met aansprekende voorbeelden uit de praktijk.
  Spreker: Theo Teeuwen. Theo is partner vennootschapsrecht bij Bierman  Advocaten en adviseerde bij veel overnames in Rivierenland.
 • Workshop B – Loslaten en vastpakken
  Emoties bij bedrijfsopvolging horen erbij. Hoe ga je er goed mee om? Spreker: Albert Jan Thomassen. Albert Jan is familiebedrijfskundige en directeur van FBNed | Familiebedrijven Nederland.
 • Workshop C – Financiering van een bedrijfsoverdracht
  Spreker: Robin Geerts. Robin is actief als senior organisatie adviseur bij Bol Adviseurs vanuit het kantoor in Veghel / Meierijstad. Hiervoor is hij 20 jaar werkzaam geweest in het bankwezen
 • Workshop D – Bedrijfswaarde
  Wat is dat eigenlijk? En wat kun je doen om deze te verhogen?
  Spreker: Gerard Janssen. Gerard is Register Valuator en Register Accountant bij Van Herwijnen Kreston en ondersteunt ondernemers bij het creëren van waarde en alle facetten van een bedrijfsoverdracht.

Programma
16.00 – 16.30 Ontvangst met koffie en thee
16.30 – 16.45 Plenair programma
– Aftrap door voorzitter VNO-NCW Rivierenland Hans van Zuijdam
– Introductie door Maarten Bouwhuis
16.45 – 17.15 Break-outsessies ronde 1
17:15 – 17.45 Break-outsessies ronde 2
17.45 – 18.00 Plenaire afsluiting door Maarten Bouwhuis
18.00 – 18.45 Netwerkborrel

Locatie
Waterschap Rivierenland
De Blomboogerd 1
4003 BX TIEL

Parkeren
Het parkeerterrein heeft een apart bezoekersgedeelte. Als deze vol is, kan elders op het parkeerterrein een plek gezocht worden. Er zijn oplaadmogelijkheden voor hybride- of elektrische auto’s.

Kosten
Aan deze bijeenkomst zijn geen kosten verbonden. Deze wordt u aangeboden door ING, ABN-AMRO Rabobank en VNO-NCW Rivierenland.